Reidas Kaune: įkliuvo girtas pavežėjas, jo automobilyje – keturi keleiviai | Diena.lt

REIDAS KAUNE: ĮKLIUVO GIRTAS PAVEŽĖJAS, JO AUTOMOBILYJE – KETURI KELEIVIAI

  • 0

Kauno pareigūnai praėjusią savaitę, vasario 21 – 27 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 503 greičio viršijimo atvejus.

Savaitgalį, nuo penktadienio iki sekmadienio, pareigūnai Kauno mieste vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti.

Jų metu policijos pareigūnai patikrino per 3100 transporto priemonių ir nustatė eilę KET pažeidimų. Tarp jų – ir penki neblaivius vairuotojus, kuriems nustatytas lengvas girtumo laipsnis.

Vienas jų, kuriam alkotesteris parodė 1,03 prom. girtumą, teikė pavėžėjimo paslaugas ir vyko su keturiais keleiviais, taip rizikuodamas ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių saugumu.

Šešiolikos vairuotojų alkotesteris taip pat parodė, jog vartota alkoholio, tačiau girtumas neviršijo leistinos nustatytos normos.

Dar dviejų pakeleivių pavėžėjimo paslaugas teikusieji vairavo transporto priemones, kurioms neatlikta techninė apžiūra. Tokių pažeidimų iš viso nustatyta trys. Tiek pat nustatyta ir atvejų, kuomet vairuota transporto priemones neturint teisės to daryti.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė septynis neblaivius automobilių vairuotojus. Taip pat išaiškino devynis asmenis, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo du eismo dalyviai (pernai iki vasario mėnesio pabaigos – 3), dar 79 sužeisti (pernai – 31).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS