Reido metu Kauno pareigūnai nusitaikė į pėsčiuosius: pažeidimų netrūko | Diena.lt

REIDO METU KAUNO PAREIGŪNAI NUSITAIKĖ Į PĖSČIUOSIUS: PAŽEIDIMŲ NETRŪKO

  • 8

Gegužės 20 d. Kauno pareigūnai vykdė policinę priemonę, skirtą pėstiesiems eismo dalyviams. Vykdytos priemonės metu, per kiek daugiau nei dvi valandas, iš viso nustatyta 19 vairuotojų ir pėsčiųjų padarytų pažeidimų.

Priemonės vietomis buvo pasirinktos judrios Kauno miesto gatvės: Savanorių, Pramonės prospektai, K. Baršausko ir Kovo 11-osios gatvės.

Iš viso pareigūnai nustatė net 16 pėsčiųjų eismo dalyvių, pažeidusių Kelių eismo taisykles (KET). Dvylika pėsčiųjų eismo dalyvių duotas žodinis įspėjimas ir prevenciškai pasikalbėta apie tai, jog einant pėsčiųjų perėja nesaugu naudotis mobiliojo ryšio priemone.

Keturi pėstieji itin rizikavo ne tik savo saugumu, bet ir sveikata – ėjo per pėsčiųjų perėją degant draudžiamam šviesoforo signalui. Už tai jiems surašyti administracinių nusižengimų protokolai.

Nustatytas vienas dviračio vairuotojas, kuris važiavo dviračiu pėsčiųjų perėja, nors tai daryti yra itin nesaugu. Taip pat nustatyti ir du neatsakingi vairuotojai, kurie vairavo transporto priemones nesegėdami saugos diržų. Abiems vairuotojams surašyti administracinių nusižengimų protokolai. Už tai gresia bauda iki 50 eurų.

Kauno apskrities policija ragina visus eismo dalyvius laikytis KET, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! 

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Pilietis

Lietuva dar viena Afrikos šalis,tik gaila kad oras ne afrikos.Važiuoja kaip nori,eismo taisyklių nesilaiko ,pėstieji nesilaiko pėsčiųjų taisyklių,dviratininkai jiems skirtų važiavimo taisyklių.Lietuva eina prie visiško chaoso šalyje.Ateitis ir padėtis joje miglota.

Vairuotojas

Dviratininkų yra tokių kurie nepaiso nieko,važiuoja į kitą gatvės puse nedavažiaves iki pėsčiųjų perėjos skersai,nenulipes nuo dviračio važiavo,atsisukes nusijuokė.Gerai kad yra gerų ir nenervuotų vairuotojų,kurie pristabdo mašiną netoli perėjos,kitas kaip važiavo taip važiuoja,pasekmės galėjo būti skaudžios ir vairuotojas nekaltas būtų.Man keista,gydymas yra Lietuvoje apgailėtinas o žmonės save nesaugo,lenda po ratais ir nesupranta,kad akimirksniu gali tapti organų donorais.

Domicelė

Man tai labai patinka šviesaforai,kur eismas neintensyvus.Dega raudona,mašinos nei vienos,paspaudi mygtuką užsidega 90sek laukti.Stovi ,stovi,kol užsidega žalia,būna pravažiavę kokios penkios mašinos.Užsidega žalia,praeini viena,o mašinos stoja ir laukia,tai ar čia jau taip racionalu.Man atrodo,kad tik dienos viduryje,kai didelis judėjimas,turėtų degti šviesaforai,o ne ryte ar vakare.Lai dega mirksintis šviesaforas.Taikos pr.link Palemono reiktų reidus rengti,o tai ten pamatytų kas darosi,aišku su nežymėtu policijos automobiliu.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS