Renginių organizatorius ketveriems metams siunčiamas už grotų | Diena.lt

RENGINIŲ ORGANIZATORIUS KETVERIEMS METAMS SIUNČIAMAS UŽ GROTŲ

Šiandien Kauno apylinkės teisme paskelbtas nuosprendis keturiems kauniečiams, kuriuos suvienijo veikla A.Jakšto gatvėje veikusiame naktiniame klube „Shtab". 

Šioje byloje pateikti kaltinimai sukčiavimu ir didelės vertės svetimo turto pasisavinimu, netikrų elektroninių mokėjimo priemonių gamyba, neteisėtu elektroninių mokėjimo priemonių naudojimu, dokumentų klastojimu, aplaidžiu apskaitos tvarkymu.

Byloje užfiksuoti bent 15 mokėjimo kortelių klastojimo, devyni sukčiavimo ir šeši pasikėsinimo sukčiauti atvejai. Pareigūnai, naktiniame klube atlikę kratą, rado 70 padirbtų elektroninių mokėjimo kortelių. Jomis iš užsienio piliečių pasisavinta suma siekia 25 tūkst. eurų. 

Viskas iškilo į dienos šviesą tuomet, kai atsiskaitymus mokėjimo kortelėmis prižiūrinti ir stebinti įstaiga "First Date Lietuva" specialistai įtarimais apie keistas operacijas naktiniame klube "Shtab" pasidalijo su vienu iš bankų, šis kreipėsi į Kauno policiją.  

Įtarimų sukėlė tai, kad vėlai naktį ir tik savaitgaliais būdavo nuskaičiuojamos didelės sumos, o jos nebūdingos naktiniuose klubuose, pavyzdžiui, 2 val. nakties nuo mokėjimo kortelės nuskaičiuoti apie 3 tūkst. litų. 

Teisėja Birutė Drozdienė didžiausią bausmę nusprendė skirti klubo „Shtab" valdytojo UAB „Hapis“ vadovui Mindaugui Jonaičiui, kuris jau yra liūdnai pagarsėjęs renginių organizatorius. Jis jau tris kartus teistas.

Teismui pakako įrodymų, kad M.Jonaitį galėtų įvardyti minėtų nusikaltimų iniciatoriumi. Jam skirta reali ketverių metų laisvės atėmimo bausmė.

Buvusiai jo žmonai Gabijai Mačiulienei (buvusiai Kontenytei - Jonaitei), vadovavusiai „Shtab", skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant. Donatui Mačiuliui be trejų su puse metų laisvės atėmimo bausmės jos vykdymą atidedant skirta 10 MGL bauda, ją sumokant į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą ir 100 val. atidirbti sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose. Dainiui Radeckui skirta piniginė bauda ir areštas, tačiau tai atpirko ilgas laikas, kurį jis praleido būdamas suimtas.

Tyrimo metu nustatyta, kad M. Jonaitis ir jo klubui vadovavusi G. Mačiulienė bei D. Mačiulis, panaudoję padirbtas banko korteles, kėsinosi iš užsieniečių sąskaitų persivesti daugiau nei 154 tūkst. eurų, tačiau elektroninis skaitytuvas pervedė tik 25 tūkst. eurų. 

Teismas nustatė, kad D. Mačiulis ir D.Radeckas rūpinosi elektroninių mokėjimo kortelių ar jų dalių gaminimu bei klastojimu. Turėjo įsigiję techninę bei programinę įrangą.

Teismas įpareigojo likviduoti UAB „Hapis".

Dalis „Hapis" turto  - spausdintuvai, kompiuteriai - bus konfiskuota. Netikri pažymėjimai, padirbtos mokėjimo kortelės bus sunaikintos, o tikri dokumentai ir kortelės bus grąžintos jų savininkams. Bylos tyrimo metu pas kaltinamuosius arba klube rasta ir paimta tikra estiška ID kortelė, Jungtinės Karalystės piliečio vairuotojo pažymėjimas, daugybė įvairių pasaulio bankų mokėjimo kortelės.

Belaukiant nuosprendžio žurnalistės užkalbintas M.Jonaitis klasė, kodėl kreiptasi būtent į jį. "Komentarų prašykite nusikaltėlių", - mostelėjo ranka į kitus tris kaltinamuosius.

Išgirdęs nuosprendį, M.Jonaitis sakė, kad nuosprendį būtinai skųs. D.Radeckas sakė nuosprendį skųsias, jeigu neatgaus nuotraukų, D.Mačiuliui taip pat aktualu buvo konfiskuotuose kompiuteriuose likę duomenys.

Šį teismo sprendimą ketveriukė gali apskųsti per 20 dienų.

M.Jonaitis figūruoja ir byloje, kurioje narpliojami dainininko Egidijaus Dragūno ir renginio „Pure Future White“ organizatorių santykiai. E.Dragūnas į teisėsaugą kreipėsi dėl, jo nuomone, „Sel" vardo neteisėto ir klaidinamo naudojimo.

M.Jonaitis šį festivalį iš pradžių organizavo kaip įmonės „Šokių muzikos įrašai", vėliau - kaip „Ogrės" vadovas.

Su festivaliu, „Shtab" naktiniu klubu susijusios ir bendrovės „Puiki idėja“ bei  „Pure Culture“, kurių vadovas - taip pat M. Jonaitis.

„Shtab“ nemalonumų yra sulaukęs ir už prekybos alkoholiu pažeidimus. 

„Hapis“  kaip atsakovas minimas devyniose bylose.

GALERIJA

  • Mindaugas Jonaitis
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
  • Teismas
Elijaus Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

lince

pagaliau

Manau kad

Pinigus plove tikriausiai

Anonimas

Neblogai policija padirbejo

SUSIJUSIOS NAUJIENOS