Teismas suėmė S. Nėries anūką: aiškėja naujos nusikaltimo detalės | Diena.lt

TEISMAS SUĖMĖ S. NĖRIES ANŪKĄ: AIŠKĖJA NAUJOS NUSIKALTIMO DETALĖS

Kauno apylinkės teismas leido vienam mėnesiui suimti benamio nužudymu įtariamą Salomėjos Nėries anūką Bernardą Bučą, nors jis ir toliau neigia tai, kuo yra įtariamas.

Kauno apylinkės teismas leido vienam mėnesiui suimti benamio nužudymu įtariamą Salomėjos Nėries anūką Bernardą Bučą, nors jis ir toliau neigia tai, kuo yra įtariamas. 

Elgėsi arogantiškai

Į teismą sunkiu nusikaltimu įtariamas 34-erių B.Bučas, atvežtas su antrankiais, teisėsaugininkams nurodė, kad užsiima komercine veikla, tačiau kokia – neatskleidė, nes tai neva komercinė paslaptis.

Jis nesistengė išvengti žiniasklaidos fotoobjektyvų. Priešingai – nužvelgė jo laukiančius žurnalistus atsainiai šypsodamasis.

Panašu, kad taip pat B. Bučas vertina ir nužudymo, kuriuo jis įtariamas, aplinkybes narpliojančius pareigūnus. Į teismą atvežtą galinėje sėdynėje patogiai išsidrėbusį B.Bučą jie turėjo kelis sykius raginti lipti laukan iš jų tarnybinio automobilio.

Nors jis kategoriškai neigia tai, kuo yra įtariamas, teisėsaugininkai remiasi liudytojų, padėjusių nustatyti įtariamąjį, parodymais ir per kratą jo sesers bute Senamiestyje, kuriame pastaruoju metu buvo apsistojęs ir B.Bučas, aptiktais galimais nusikaltimo įkalčiais.

„Tai – analogiški daiktai aptiktiems lavono radimo vietoje“, – kalbėjo mįslėmis teisėsaugininkai.

Pasigedo vėliavos

Bandė B.Bučas diktuoti savo sąlygas ir teisėjui. Šis, vos įėjęs į teismo posėdžių salę, buvo užsipultas, kodėl joje nėra Europos Sąjungos vėliavos?

Prokuroras prašė suimti B.Bučą maksimaliam įstatymų leidžiamam terminui – trims mėnesiams. Tačiau jo prašymą nagrinėjęs teisėjas Aurelijus Rauckis sankcionavo tik tris kartus trumpesnį terminą.

"Suėmimas – pati griežčiausia kardomoji priemonė, todėl būtina atsižvelgti į bylos aplinkybes. Šiuo atveju nustatytas tik vienas pagrindas skirti B.Bučui suėmimą – kad jis gali pasislėpti, nes yra įtariamas labai sunkiu nusikaltimu. Tačiau kitas pagrindas – kad paleistas į laisvę jis gali daryti naujus nusikaltimus, nenustatytas, nes B.Bučas anksčiau neteistas", – portalui kaunodiena.lt komentavo savo sprendimą A.Rauckis

Apsimetė policijos pareigūnu

Kaip jau rašyta, 37-erių metų benamio Artūro P., kurio nužudymu įtariamas B.Bučas, lavonas sumušta galva, ant kurios buvo užmautas plastikinis maišelis, buvo aptiktas liepos 10-osios rytą apleistoje Druskininkų gatvės dykvietėje, kurioje šeimininkavo benamiai.

Nužudytasis buvo vienas iš jų. Esant šiltiems orams, jis nakvodavo po atviru dangumi, o atšalus – po šia dykviete esančiame šiluminės trasos šulinyje.

Remiantis liudytojų parodymais, būtent iš šio šulinio, B.Bučo prašymu, jie ir iškėlė nužudytąjį jau su maišeliu ant galvos.

Minėti liudytojai – du Senamiesčio girtuokliai. Jie tikina iki tol B.Bučo nepažinoję.

Liepos 9-osios ryte pastarasis jiems prisistatė policijos įgaliotiniu ir paprašė pagalbos – neva reikia patikrinti operatyvinę informaciją, ar šulinyje nėra žmogaus. Ir pagiringi praeiviai puolė uoliai  padėti policijai. Būtent jie ir ištraukė lavoną iš šulinio, o po to nuėjo savo keliais.

Sulaikytas su durtuvu

Kaip jau rašyta, nužudytąjį liepos 10-osios ryte aptiko kitas benamis.

Tuo metu B.Bučas buvo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje, į kurią pateko po išsišokimo Kultūros paveldo departamento Kauno teritoriniame padalinyje. Iš šio darbuotojų, kaip ir iš jų kolegų, dirbančių S.Nėries memorialiniame muziejuje Palemone, B.Bučas reikalavo buvusio močiutės namo, šiuo metu priklausančio Kultūros ministerijai, raktų bei signalizacijos kodų. O paprašytas palikti patalpas, užsiminė, kad „vietų morge užteks visiems“. B.Bučą tada sulaikę policijos patruliai rado pas jį Pirmojo pasaulinio karo durtuvą.

Likimo ironija: liepos 10-osios ryte aptikus 37-erių Artūro P. lavoną, tos pačios dienos popietę B.Bučas buvo išleistas iš areštinės. Jis sulaikytas tik po penkių dienų – liepos 15-osios vakare – visai netoli nusikaltimo, kuriuo yra įtariamas vietos.

Prašys psichiatrų pagalbos

Įtariama, kad B.Bučas vartoja narkotikus.

Pastaruoju metu dėl savo atkaklumo terorizuojant muziejininkus, siekiant įsikurti S.Nėries memorialinio muziejaus name, kurį senelis pardavė valstybei, jis buvo tapęs tikru policijos galvos skausmu. Tačiau iki šiol ikiteisminiai tyrimai dėl viešosios tvarkos pažeidimo nebuvo pradedami. Po paskutinio išpuolio prieš kultūros paveldosaugininkus ir, kaip įtariama, šio išvakarėse surengtos mįslingos egzekucijos vienam iš Senamiesčio benamių B.Bučui jau ketinama skirti psichiatrinę ekspertizę.

Kol kas benamio nužudymo motyvas dar nėra aiškus. Tikslinama ir tai, ar B.Bučas neturėjo nusikaltimo bendrininkų.

GALERIJA

  • Teismas suėmė S. Nėries anūką: aiškėja naujos nusikaltimo detalės
  • Teismas suėmė S. Nėries anūką: aiškėja naujos nusikaltimo detalės
  • Teismas suėmė S. Nėries anūką: aiškėja naujos nusikaltimo detalės
Andriaus Aleksandravičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Balzebubas

Kokie drąsūs anonimai, gal nusimeskite kaukes

Susidomejes Pilietis, klausyk

turiu info , kiek tas skoloje neliksiu ???

Bevardis

Šitas bekoniukas pas savo mamos bute Kaune, arba kiršų kaime.Kiek žinau jo sūnus, gyvena Kaune . O dabar šitas bekoniukas sukčiauja telefoninių pokalbių, aplamai viskuo toks pat ir jo sūnus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS