Savaitė Kauno apskrities keliuose: dešimtys girtų vairuotojų, šimtai greičio viršytojų | Diena.lt

SAVAITĖ KAUNO APSKRITIES KELIUOSE: DEŠIMTYS GIRTŲ VAIRUOTOJŲ, ŠIMTAI GREIČIO VIRŠYTOJŲ

  • 0

Eismo saugumu besirūpinantys Kauno pareigūnai mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais per praėjusią savaitę užfiksavo 823 greičio viršijimo atvejus. Reidų metu išaiškintas ne vienas neblaivus vairuotojas.

Šventinę liepos 6-ąją Kelių patrulių kuopos pareigūnai Kauno mieste patikrino daugiau kaip 2 tūkst. vairuotojų blaivumą ir išaiškino penkis neblaivius vairuotojus. Keturiems iš jų nustatytas lengvas girtumas, tačiau vienas vairuotojas vengė pasitikrinti blaivumą, – teigiama šį pirmadienį paskelbtame Kauno apskr. VPK pranešime.

Tądien, apie 20.50 val., magistraliniame kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda buvo sustabdytas Uzbekistano piliečio (gim. 1985 m.) vairuojamas „Skoda“ automobilis. Pareigūnams bendraujant su vairuotoju, nuo jo jautėsi stiprus alkoholio kvapas, kalba buvo nerišli. Vairuotojui paaiškinta, kad bus atliekamas blaivumo patikrinimas, tačiau vyras sąmoningais veiksmais stengėsi išvengti pūsti į alkotesterį. Galiausiai tikrintis blaivumą atsisakė, nors ir buvo įspėtas dėl baudžiamosios atsakomybės.

Kauno policijos nuotr.

Nustatytas ir vienas motociklo vairuotojas, vairavęs šią transporto priemonę neturint teisės to daryti.

Dar apie 4,5 tūkst. transporto priemonių Kauno mieste ir rajone buvo patikrinta savaitgalį, liepos 9-11 dienomis. Priemonės, skirtos neblaiviems vairuotojams išaiškinti, metu nustatyta dar devyniolika neblaivių vairuotojų, visiems jiems fiksuotas lengvas girtumo laipsnis.

Pareigūnai išaiškino ir neblaivų motociklo vairuotoją, kuriam nustatytas nežymus girtumas (0,25 prom.) ir vilkiko vairuotoją (0,21 prom.). Šeštadienį magistraliniame kelyje Kaunas-Zarasai-Daugpilis pareigūnai sustabdė ir neblaivų dviratininką (gim. 1962 m.), – jam nustatytas vidutinis 1,70 prom. girtumas. Policijos atstovų teigimu, avaringuose ir pavojinguose ruožuose, kuriuose dėl greičio viršijimo įvyksta daugiausia eismo įvykių, siekiant užtikrinti eismo saugumą, buvo sustiprinta greičio kontrolė.

Iš viso per savaitę pareigūnai nustatė 32 neblaivius vairuotojus ir šešis dviratininkus. Taip pat nustatyta ir 20 asmenų, kurie vairavo transporto priemones neturėdami tam teisės.

Didžiausias savaitės greičio rekordas fiksuotas Kauno rajone, Mastaičių kaime, kur leidžiamas maksimalus 50 km/val. greitis. Gyvenvietėje automobilis BMW, vairuojamas jauno vyro (gim. 2000 m.), praskriejo 130 km/val. greičiu. Vairuotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo penki eismo dalyviai (pernai iki liepos mėnesio pabaigos – keturiolika), dar 338 sužeisti (pernai – 350).

GALERIJA

  • Savaitė Kauno apskrities keliuose: dešimtys girtų vairuotojų, šimtai greičio viršytojų
  • Savaitė Kauno apskrities keliuose: dešimtys girtų vairuotojų, šimtai greičio viršytojų
  • Savaitė Kauno apskrities keliuose: dešimtys girtų vairuotojų, šimtai greičio viršytojų
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS