Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: kol kas klausimų daugiau nei atsakymų | Diena.lt

TRIS GYVYBES NUSINEŠUSI TRAGEDIJA PAKAUNĖJE: KOL KAS KLAUSIMŲ DAUGIAU NEI ATSAKYMŲ

  • 10

Savaitgalio tragedijos Rokų plente, pražudžiusios tris žmones, aplinkybes tiriantys teisėsaugininkai kol kas neatmeta nė vienos versijos, lėmusios šią automobilių kaktomušą. Tuo tarpu tiesioginiai jos liudytojai linkę apsistoti ties dviem.

Kaip jau rašyta, šeštadienį 23.20 val. Kauno specialiosioms tarnyboms buvo pranešta, kad Rokų plente ties Garliavos apylinkių seniūnijos Ražiškių kaimu susidūrė trys automobiliai: vienas žmogus be gyvybės ženklų guli važiuojamoje kelio dalyje, vienas prispaustas ir du sužeisti.

Atskubėjus į įvykio vietą paaiškėjo, kad susidūrė trys automobiliai – „Mercedes Benz E220“, „Toyota Prius“ ir „Audi A8“. Ir iš mersedeso iškritęs jaunas vyras gulėjo be gyvybės ženklų važiuojamoje kelio dalyje. Tačiau taksi „Toyota Prius“ buvo prispausti du žmonės: vairuotojas ir keleivė. Pastaroji taip pat jau buvo be gyvybės ženklų. Tačiau tai paaiškėjo tik ugniagesiams gelbėtojams išlaisvinus jos kūną.

Tragiškos avarijos pakaunėje, Rokų plente, vieta

Vilmanto Raupelio nuotr.

Taksi vairuotoją, kurį ugniagesiai gelbėtojai išlaisvino dar gyvą, bet jau be sąmonės, greitosios medikai dėl daugybinių sužalojimų dar išvežė į ligoninę. Tačiau sekmadienio ryte Policijos departamentas pranešė, kad apie pusę dviejų nakties mirė ir šis 33-ejų metų vairuotojas. Žuvusiai jo keleivei buvo 44-eri. O mersedeso vairuotojui – 23-eji.

R. Pūko nuotr.

Apie trečiojo šio susidūrimo dalyvio – 33-ejų metų moters vairuojamo „Audi A8“ ekipažo traumas Policijos departamentas nepranešė. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, juo važiavusi sutuoktinių pora atsipirko tik mėlynėmis ir išgąsčiu.

Anot vairuotojos sutuoktinio, viskas įvyko priešpriešiais važiavusiam mersedesui staiga išvažiavus į jų eismo juostą. „Užmigo ar buvo neblaivus? Juk kelias buvo lygus ir neslidus, o eismas neintensyvus. Tačiau mersedesas nei iš šio, nei iš to staiga metėsi mums priešpriešais. Jokio kito automobilio jis nelenkė“, – teigė minėtas specialiąsias tarnybas iškvietęs tragedijos liudytojas.

Ikiteisminį tyrimą pradėję teisėsaugininkai tikina dar negalintys atsakyti, kodėl mersedesas galimai išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą. Nes jo vairuotojo kraujo tyrimo, kuriuo siekiama išsiaiškinti, ar jis buvo blaivus, atsakymas bus tik po mėnesio. Paraleliai tiriama ir galima narkotinių ar psichotropinių medžiagų pavartojimo versija.

Kol kas ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis prokuroras nelinkęs atskleisti ir policijos turimos mersedeso vairuotojo, kuris greičiausiai buvo neprisisegęs saugos diržu, dėl ko ir buvo išsviestas iš automobilio, dosje. Atsisakyta net atskleisti, ar žuvusieji Kauno ar Kauno rajono gyventojai. Teisintasi, kad dar reikia patikrinti prielaidą, ar jie nepažeidė galiojančių karantino draudimų judėti tarp savivaldybių. Nors tai jau nieko nepakeis. Bus nutrauktas, išsiaiškinus tragedijos aplinkybes, ir šis ikiteisminis tyrimas, nes stoti prieš teismą taip pat jau nebebus kam.

R. Pūko nuotr.

Garliavos apylinkių seniūnas Eimuntas Raugevičius, važiavęs šiandien pro tragedijos vietą, portalui kauno.diena.lt teigė, kad keista, kaip tokiame lygiame kelyje, kuriame tik praeitą vasarą buvo paklota nauja asfalto danga, galėjo įvykti tokia tragedija. Anot seniūno, aplink jos vietą – plyni laukai ir nė vieno medžio. „Gal užmigo?“ – buvo linkęs kelti tokią prielaidą ir E.Raugevičius, teigdamas, kad žuvusieji – greičiausiai ne seniūnijos gyventojai, nes jis jau būtų tai žinojęs. O be to tai – krašto kelias, kuriuo pro HESą dažniausiai važiuojama Garliavos link ir toliau.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Tačiau seniūno pastaba apie naują asfalto dangą duoda peno prielaidai apie galėjusį būti nemažą mersedeso greitį. Jau minėtas „Audi A8“ keleivis teigia, kad ir jie, ir priekyje važiavęs „Toyota Prius“, tikrai nevažiavo greitai.

Greičio versijos nelinkę atmesti ir teisėsaugininkai, ketinantys užsakyti į tai padėsiančią atsakyti automobilių stabdymo žymių bei jų apgadinimų susidūrus ekspertizę.

GALERIJA

  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: kol kas klausimų daugiau nei atsakymų
  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: kol kas klausimų daugiau nei atsakymų
  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: kol kas klausimų daugiau nei atsakymų
  • Tris gyvybes nusinešusi tragedija pakaunėje: kol kas klausimų daugiau nei atsakymų
R. Pūko nuotr.
Gairės: tragiška avarija, eismo nelaimė, avarija LT, žuvo žmonės, avarija Rokų plente, tragiška avarija Kauno rajone
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nežinau

Kam komentuoti neturint ką pasakyti? Visi kalbat apie alkoholį, greitį, narkotikus, bet pamirštate, kad mūsų fauna yra plati ir nesilaiko kelių ženklų, galbūt vengdamas susidūrimo su gyvūnų, vairuotojas suko nuo jo, bet deja nei jis nei kitas, galėjęs tai matyti ekipažas, to jau nebepasakys. Tegul ilsisis ramybėje

išvada

Žmogus mersedese nebeišlaikė režimo represijų ir nusprendė nusižudyti...

Trikojis \\\\\.../////

Greitis,alkoholis,narkotikai.Vienas iš paminėtų blogybių tai tikrai,o gal ir visos trys kartu sudėjus.--->>>Senio komentaras tai ką padarysi,senatvės demencija.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS