Sekmadienio sumaištis Vilijampolėje: šį kartą bausti nėra ką | Diena.lt

SEKMADIENIO SUMAIŠTIS VILIJAMPOLĖJE: ŠĮ KARTĄ BAUSTI NĖRA KĄ

  • 1

Sekmadienio pavakarę gelbėti nuo įsibrovėlių vienos Vilijampolės gyventojos buvo pasiųstos visos Kauno specialiosios tarnybos. Viskas baigėsi tuo, kad viena iš tarnybų išsivežė ją pačią. Ir tai išgelbėjo ją nuo gresiančios atsakomybės už tokius iškvietimus, kai be reikalo vaikomos minėtos tarnybos.

Kaip pranešama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėse, policijos pagalbos prašymo patekti į vieną Raudondvario plento butą sulaukta 16.43 val. Tačiau atskubėjus į nurodytą daugiabutį, šio buto durys jau buvo atidarytos – ugniagesių gelbėtojų pagalbos nereikėjo.

Pasak Kauno policijos atstovės, Bendrasis pagalbos centras pasiuntė nurodytu adresu jos kolegas bei greitosios medikus 16.10 val. užregistravęs moters pagalbos šauksmą, kad kažkas braunasi į jos butą.

Tačiau nuskubėjus į įvykio vietą, jokios nurodyto buto apgulties ar įsilaužimo į jį pėdsakų nerasta. O pabendravus su skambinusiąja telefonu 112, kuri įsileido į savo butą ir policiją, ir greitosios medikus, šie, konstatavę ketvirtą dešimtį įpusėjusiai jo šeimininkei specifinius sveikatos sutrikimus, moterį išsivežė.

„Būna ir net nesant pilnačiai, kaip šį kartą,“ – teigė policijos atstovė, primindama, kad kartais tokie iškvietimai turi ir kitokią baigtį.

Administracinių nusižengimų kodeksas už Bendrojo pagalbos centro trukdymą, žinant, kad pagalba nereikalinga, numato įspėjimą arba baudą nuo 90 iki 200 eurų. O už tokį patį priešgaisrinės apsaugos, greitosios medicinos pagalbos ir kitų specialiųjų tarnybų iškvietimą – baudą nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gintas

Tokių, sutrikusią psichiką, pilna.uztenka paskaityti komentarus visuose portaluose

SUSIJUSIOS NAUJIENOS