Šiurpią statistiką apnuoginusi tragedija Ramučiuose: viena versija – pagrindinė | Diena.lt

ŠIURPIĄ STATISTIKĄ APNUOGINUSI TRAGEDIJA RAMUČIUOSE: VIENA VERSIJA – PAGRINDINĖ

  • 0

Ketvirtadienio paryčiais konstatuota, kad šiemet gaisruose Kauno rajone jau žuvo keturis kartus daugiau žmonių negu pernai iki lapkričio vidurio, kai buvo įvykusi tik viena tokia tragedija. Šiandien apie 6 val. ryto vienoje Karmėlavos seniūnijos Ramučių kaimo lauko virtuvėje buvo rastas stipriai apdegęs vyriškos lyties kūnas.

Nors pagal palaikų būklę identifikuoti velionio neįmanoma, realiausia versija, kad tai – šioje lauko virtuvėje gyvenusio šios sodybos savininkės pusbrolio, kuris buvo gimęs 1961 m., kūnas.

Apie šį šiurpų radinį šiandien 6.12 val. Bendrajam pagalbos centrui pranešė pati šios Ramučių sodybos, esančios Biruliškių gatvėje, savininkė.

Kaip teigiama Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje, atvykus ugniagesiams gelbėtojams, stipriai apdegę žmogaus palaikai aptikti ūkiniame 10x6 m dydžio mūriniame pastate įrengtoje gyvenamoje patalpoje. Tiksliau – sudegusioje jos lovoje. Buvo apdegusi ir šios patalpos spinta, o sienos ir lubos – aprūkusios.

Sodybos savininkės teigimu, jos pusbrolis galimai žuvo, rūkydamas lovoje. Esą jai atėjus šiandien paryčiais į lauko virtuvę, jo lova dar rūko. Ir ji dar gesino šią vandeniu.

Kvietusioji ugniagesius teigė ir, kad išvakarėse jos pusbrolis vartojo alkoholį.

Minėta aplinkybė bei tai, kad sodybos savininkė pateko į gaisravietę, panašu, jog per neužrakintas duris, leidžia daryti prielaidą, kad galbūt velionis turėjo svečių. O su šiais galėjo kilti konfliktas, pasibaigęs nusikaltimu, kurį bandyta nuslėpti sukeliant gaisrą.

Neatmesdama ir tokios galimos įvykių eigos, Kauno policija pradėjo ikiteisminį tyrimą velionio, kurį pirmiausiai reikia identifikuoti, mirties priežasčiai nustatyti.

Pirminės rastų palaikų apžiūros metu jokių galimo smurto žymių ant jų nenustatyta.

Ugniagesiai gelbėtojai taip pat teigia, kad versija apie žūtį gaisre, kuris kilo dėl neatsargaus rūkymo lovoje, – reali. Jeigu patalpoje nebuvo jokio skersvėjo, tai neatsargiai, berūkant lovoje, numesta nuorūka galėjo kurį laiką smilkti, kol sukėlė gaisrą, nuo kurio dūmų rūkalius, galimai jau snaudęs,  užduso. O po to ugnis įsikabino į visus degius patalpos daiktus ir galiausiai dėl tos pačios priežasties, kad nebuvo jokio skersvėjo, užgeso.

Ugniagesių gelbėtojų suvestinėje akcentuojama, kad lauko virtuvėje, kurioje gyveno sodybos savininkės pusbrolis, dūmų detektoriaus nebuvo.

Pasak Kauno policijos atstovės, pradėtame ikiteisminiame tyrime velionio mirties priežasčiai nustatyti jau yra gaisrų tyrėjo išvada, kad tragediją galėjo prišaukti neatsargus rūkymas.

Šiandien išplatintame Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pranešime apie šią beprasmę žūtį akcentuojama, kad, deja, dar vienas gyvenimas buvo paleistas dūmais, būtent lapkričio 16-ąją – minint Tarptautinę nerūkymo dieną.

Šiame pranešime cituojamas ir minėtas Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Valstybinės priešgaisrinės priežiūros skyriaus vyriausiasis specialistas Deividas Vasiliauskas, apie kurio išvadą, kas galėjo prišaukti tragediją, užsiminė policijos atstovė. Anot D. Vasiliausko, besiremiančio apklaustais liudytojais,  sodybos savininkės pusbrolis dažnai rūkydavo lovoje, nevengė taurelės, o prieš kelias dienas buvo gavęs pašalpą. Žodžiu, atitiko tipišką žūstančiojo gaisruose, kuriam dažniausiai – nuo 45 iki 75-erių metų, portretą. Ir po šios tragedijos patalpoje, kurioje ji įvyko, mėtėsi nuorūkos bei tušti buteliai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, pernai dėl neatsargaus rūkymo Lietuvoje žuvo 26 žmonės, šiemet – jau 33.

Bendra šiųmetė gaisrų statistika Lietuvoje, teigianti, kad nors tokių nelaimių – mažiau, tačiau žuvusiųjų jose – daugiau, būdinga ir Kauno rajonui, kuriame, kaip jau užsiminta, pernai iki lapkričio vidurio gaisruose buvo žuvęs tik vienas žmogus, o po šios nakties tragedijos Ramučiuose – jau keturi.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS