Stiprus vėjas vertė medžius, išjudino renovuojant namą naudojamas konstrukcijas | Diena.lt

STIPRUS VĖJAS VERTĖ MEDŽIUS, IŠJUDINO RENOVUOJANT NAMĄ NAUDOJAMAS KONSTRUKCIJAS

Šeštadienį pūtęs stiprus vėjas Lietuvoje vertė medžius, Kaune buvo išjudintos renovuojant namą naudojamos konstrukcijos.

„Ugniagesiai 20 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių. Daugiausia iš jų – penkis kartus vyko šalinti medžių Alytaus apskrityje, tiek pat ir Šiaulių apskrityje. Kaune buvo gauti trys pranešimai“, – BNS sekmadienį sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo poskyrio atstovas Konradas Liekis.

Pranešimai buvo gauti nuo 6 val. ryto šeštadienį iki 6 val. ryto sekmadienį.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdyba pranešė, kad šeštadienio vakarą, 19.21 val. buvo gautas pranešimas, kad Laisvės alėjoje pavojingai juda rekonstruojamo namo konstrukcijos.

Dėl stipraus vėjo judėjo rekonstruojamo pastato statybų metu naudojamos konstrukcijos ir apsauginė plėvelė. Pastato teritorija aptverta STOP juosta. Policijos pareigūnai apie situaciją informavo pastato savininką.

Tą pačią dieną, 15.29 val., buvo gautas pranešimas, kad Prienų rajone, Išlaužo seniūnijoje, Dambravos kaime, Juodupės gatvėje, ant kelio nuvirto medis ir nutraukė elektros laidus.

Atvykus ugniagesiams įvykio vietoje jau buvo atvykę ESO avarinės tarnybos  darbuotojai.

Prieš vidurdienį šeštadienį, Jonavos rajone, Užusalių seniūnijoje, Išorų kaime, rastas ant kelio užvirtęs medis. Jis buvo patrauktas, kelio danga nušluota.

Tą pačią dieną 13.56 val. ugniagesiai gavo Kauno autobusų stoties dispečerio pranešimą, kad nuvirtęs medis trukdo automobilių eismui.

Paaiškėjo, kad ant važiuojamosios kelio dalies buvo nuvirtęs medis, jis nutraukė gatvių apšvietimo elektros laidus.

Apie įvykį buvo informuotas Kauno miesto gatvių apšvietimo budėtojas. Kai atvyko avarinė tarnyba ir atjungė elektros tiekimą, medis nuo važiuojamosios kelio dalies patrauktas, kelio danga nušluota.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

pagal anonimą

medžiai virto ,nes buvo blogai pasodinti

Anonimas

jei išjudino konstrukcijas vadynasi jos buvo blogai pritvirtintos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS