STT: du advokatai įtariami darę įtaką Kauno teisėjams ir prokurorams | Diena.lt

STT: DU ADVOKATAI ĮTARIAMI DARĘ ĮTAKĄ KAUNO TEISĖJAMS IR PROKURORAMS

  • 8

Du advokatai, vienas advokato padėjėjas bei penki suinteresuoti asmenys įtariami tyrime dėl galimos neteisėtos įtakos Kauno teisėjams ir prokurorams, penktadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Įtarimai byloje pareikšti Kaune veikiančiai advokatei Valdai Grigonytei bei jos kontoros darbuotojui Tautvydui Grigui, kuriems anksčiau jau yra pareikšti įtarimai byloje dėl galimo Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų teisėjo Rimanto Grigo papirkimo. T. Grigas yra teisėjo R. Grigo sūnus.

Taip pat įtarimai dėl prekybos poveikiu pareikšti Kaune veikiančiam advokatui R. M. ir penkiems suinteresuotiems asmenims.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, advokatai ir advokatės kontoros darbuotojas suinteresuotiems asmenims teigdavo, neva jie už kyšius galį padaryti įtaką tam tikriems Kauno miesto teisėjams ir prokurorams, jog jų nagrinėjamose civilinėse bylose ar kontroliuojamuose ikiteisminiuose tyrimuose būtų priimti palankūs sprendimai: atmesti ieškiniai, apeliaciniai skundai, bylas laimėtų reikiamos įmonės arba į lengvesnes būtų perkvalifikuotos inkriminuojamos nusikalstamos veikos.

Turimi duomenys leidžia įtarti, kad tokiu būdu su suinteresuotais asmenimis buvo aptarti trys civilinių bylų procesai ir trys ikiteisminiai tyrimai, o bendra paimtų kyšių suma galimai viršija 40 tūkst. eurų.

Šį ikiteisminį tyrimą atlieka STT Kauno valdyba. Tyrimą kontroliuoja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Vartotojas

Man atrodo teisėjai neturi iš ko rinktis, tai ir paima pinigus. Nes jei neims, tai tas teisejas ilgai nedirba

visi atsakys uz savo DARBUS,tenais,

Teisejus,advokatus reikia perinkti,dauguma jie parsidaveliai pinigams,kokie veikejai tokie ir teismai,turi isvalyti teismus nuo parazytuojanciu sukciu,veikia tik del savo kisenes o ne del teisybes ,tik akiu mulkinimas,lietuva tokiu veikeju dar nebuvo mate ka dabar isdarineja kai kurie teismo sargai,

nejaugi pagaliau

Nejaugi advokatas, nešiojantis treningus su vagies kapišonu, pagaliau įkliuvo?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS