Prokuroras apie Kaune dingusį studentą: jis – gyvas | Diena.lt

PROKURORAS APIE KAUNE DINGUSĮ STUDENTĄ: JIS – GYVAS

Teisėsaugos atstovai tiki, kad prieš mėnesį Kaune be žinios dingęs dvidešimtmetis Evaldas Jagminas yra gyvas ir sveikas. Bent jau toks būdamas jis slapčia nuo artimųjų išvyko iš Lietuvos.

Teisėsaugos atstovai tiki, kad prieš mėnesį Kaune be žinios dingęs dvidešimtmetis Evaldas Jagminas yra gyvas ir sveikas. Bent jau toks būdamas jis slapčia nuo artimųjų išvyko iš Lietuvos.

Paskutinį kartą Veterinarijos akademijos antrakursis matytas spalio 26 d. Nuo to laiko apie jį nieko nežino nei jo mama, nei draugai.

„Vis bandau prisiskambinti, bet jo telefonas nebeveikia", – antradienį portalui kaunodiena.lt sakė E. Jagmino draugė Indrė.

Tyrimą kontroliuojantis Kauno apylinkės prokuroras Andrejus Klimaševskis šiandien teigė, kad vis dėlto turi vilties su vaikinu susisiekti asmeniškai.

„Pats jam parašiau per feisbuką. Prašiau, kad su manimi susisiektų, atsilieptų, kad nebūtų eikvojamos valstybės lėšos, nes pareigūnai, jo ieškodami, dirba“, – kalbėjo prokuroras.

Kai prieš mėnesį į policiją dėl dingusio sūnaus kreipėsi Evaldo mama, pareigūnai manė, kad vaikinas greičiausiai tapo piktavalių auka. Bet netrukus ši versija buvo paneigta.

„Turime vaizdo medžiagą, kurioje aiškiai matyti, kaip šis žmogus spalio 26 d. 12 val. Kauno autobusų stotyje nusiperka bilietą. Taip pat nufilmuota, kaip jis tą pačią dieną 16 val. atsisėda į reisinį autobusą, keliaujantį į Vokietiją. Jis yra išskirtinis žmogus – dviejų metrų ūgio, aiškiai matosi, kaip įlipa į autobusą ir į užsienį išvažiuoja gyvas“, – pabrėžė A. Klimaševskis.

Tyrimo metu E. Jagmino telefonas užfiksuotas veikiantis Prancūzijoje. „Tikriausiai iš Vokietijos jis keliauja toliau. Ir tiek žinių. Žmogus – gyvas“, – apie paiešką pasakojo prokuroras. – Iš įvairių įstaigų reikalaujame dokumentų, pavyzdžiui, patvirtinančių, kaip jis mokėsi ir panašiai. Kol kas laukiame, kol šie dokumentai atkeliaus“.

20-metis E. Jagminas prieš pat dingimą turėjo sužinoti, kad neteko valstybės finansuojamos vietos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijoje. Šie mokslo metai jam būtų kainavę net 9 tūkst. litų.

Šiuo metu jo studijos yra sustabdytos. Jeigu vaikinas atsirastų iki kitų metų rugsėjo 1-osios, jis mokslus galėtų tęsti toliau. Tai portalui kaunodiena.lt teigė akademijos Veterinarijos fakulteto metodininkė Vitalija Skipskienė. Kitu atveju, prasidėjus naujiems mokslo metams E. Jagminas bus išbrauktas iš studentų sąrašų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

...

Kas per dolbajobas.. Išvyksta, meta viską, jokios atsakomybės.

kite

jei taip yra tai jis yra chamu chamas reiskia jam visiskai pofik motina kuri gal ifarkta gavo ar pan,arba prisisikes iki ausu kad turi sleptis

Makleris

Taip ir zudomi Lietuvoje kiekviena diens, apvagiami kiekviena diena,tokie pinigai selpti mafija,tegu jie braukia is visu sarasu,gyvenime reikia permainu,kad suvoktum jog esi elito mulkinamas,taip jie naikina Lietuva,visi bega kas tik gali,nes cia jau gyventi ir isgyventi darosi nebeimanoma.Mamytei paskambink,kad ji ramiai miegotu,ji nekalta,nepyk,aciu Dievui,kad esi gyvas !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS