Su vaikais dirbantis šaulys sugebėjo aštuonerius metus mulkinti policiją? | Diena.lt

SU VAIKAIS DIRBANTIS ŠAULYS SUGEBĖJO AŠTUONERIUS METUS MULKINTI POLICIJĄ?

Kauno apylinkės teismas atleido nuo baudžiamosios atsakomybės mokytojo padėjėją iš Plungės, jo paties teigimu, net aštuonerius metus sėkmingai važinėjusį su suklastotu vairuotojo pažymėjimu. Už šį teisiamąjį laidavo jo kolega iš Šaulių sąjungos.

49-erių G.P. įkliuvo akyliems Kauno policijos pareigūnams antrąją pernykščių Kalėdų dieną automagistralėje Vilnius-Kaunas-Klaipėda ties Kauno rajone esančiu Sausinės kaimu. Jo pateiktas išblukęs vairuotojo pažymėjimas be vandens ženklų pareigūnams iš karto sukėlė įtarimą. Nors stojęs prieš teismą dėl disponavimo šiuo suklastotu dokumentu G.P. tikino, kad per tuos aštuonerius metus, kai turėjo šį „vairuotojo pažymėjimą“, ne kartą teko rodyti jį policijai. Ir jokių problemų nebuvo, nes pareigūnams šis „dokumentas“ neužkliūdavo.

Ne iš karto G.P. prisipažino ir, kokiomis aplinkybėmis įsigijo šį „vairuotojo pažymėjimą“. Jo parodymai apie tai kito. Tačiau G.P. pareikštame kaltinime vis tiek teko remtis jo pateikta versija.

Iš pradžių G.P. bandė tikinti, kad įgijęs šį „dokumentą“ legaliai. Kai baigė galioti jo sovietiniais metais – dar tarnaujant kariuomenėje gautas vairuotojo pažymėjimas. Tada jis rado skelbimą apie tai, kad vienas asmuo padeda tokius pažymėjimus pasikeisti. Esą tereikėjo papildomai išlaikyti tam tikros kategorijos vairavimo egzaminą, nes minėtas asmuo teigė norintis įsitikinti, ar jis iš viso moka vairuoti.

Remiantis kaltinamuoju aktu, G.P. šiam asmeniui, kurio nustatyti nepavyko, 2011-ųjų vasarą prie Klaipėdos „Regitros“ pastato perdavė savo nuotrauką bei anketinius duomenis ir 500 litų (arba 144,81 eurus pagal šiuo metu Lietuvoje galiojančius pinigus). Ir po dešimt dienų ten pat iš to paties asmens gavo šį „vairuotojo pažymėjimą“, kuris tik per pernykštes Kalėdas užkliuvo Kauno policininkams.

Vilmanto Raupelio nuotr.

Tiesa, stojęs prieš teismą G.P. jau prisipažino kaltu – kad suprato, jog jo įgytas vairuotojo pažymėjimas yra suklastotas. Tokia teisiamojo nuomonės kaita greičiausiai buvo susijusi su prašymu atleisti jį nuo baudžiamosios atsakomybės. Tam yra būtinas kaltės pripažinimas.

Laiduoti už G.P. sutiko jo kolega iš Šaulių sąjungos, kurios nariai jie abu yra.

Kadangi tai buvo pirmoji G.P. akistata su Temide ir jis neturi jokių kitų teisinių „uodegų“, su tuo, kad teisiamasis būtų atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal kolegos laidavimą, sutiko ir kaltinimą palaikiusi prokurorė. Nors už disponavimą suklastotu dokumentu Baudžiamasis kodeksas numato areštą arba laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Bylą nagrinėjęs teisėjas Dainius Ročys šiandien atleido G.P. nuo baudžiamosios atsakomybės vieneriems metams pagal jau minėto jo kolegos iš Šaulių sąjungos laidavimą be jokio piniginio užstato.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

nordland

paprasciausias zulikas, o tas faktas, kad iskart nebuvo pasalintas is sauliu sajungos nariu, daug ka pasako ir apie pacia sauliu sajunga.

Rūpintojėlis

Man pasirodė ar taip ir yra? Ką, karo policija su visa kariuomene ir krašto apsaugos tarnyba yra menkesnė už miesto policija? Šių dienų logikai reik kažko šviežaus...

na va zulikams is Sauliu sajungos

teismu ,,,nuolaidos,,,,, vieni dokumentus klastoja ..a lia ,,,teismai,,, klastotojus -zulikus nuo bausmiu atleidineja , pagal kitu zuliku laidavima....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS