Radinys prestižinėje Kauno vietoje: kaliniams skirti kvaišalai auginti svetimame garaže | Diena.lt

RADINYS PRESTIŽINĖJE KAUNO VIETOJE: KALINIAMS SKIRTI KVAIŠALAI AUGINTI SVETIMAME GARAŽE

  • 0

Kalėjimų departamento kriminalinės žvalgybos pareigūnai prestižinėje Kauno vietoje – privačių namų kvartale netoli Sporto halės aptiko netikėtą savo sprendimais kanapių auginimo šiltnamį. Radinys susijęs su tyrimu, iš kur narkotinės ir psichotropinės medžiagos patenka į įkalinimo įstaigas.

Anot Kalėjimų departamento pranešimo, įtariamasis auginęs kanapes išsinuomotame svetimame garaže pateko į kruopščiai parengtą pasalą.

Tai įvyko šeštadienio popietę.

Per kratą sulaikytojo automobilyje rasta 600 vienetų, kaip įtariama, psichiką veikiančių tablečių. O minėtame  garaže, kurį jis išsinuomojo prieš kelis mėnesius, – speciali šilumą palaikanti palapinė su visa įranga, reikalinga kanapių auginimui.

Šioje palapinėje buvo sumontuota ventiliacijos sistema su mobiliu ventiliatoriaus valdikliu bei apšiltinimo sistema, šildanti ir grindis.

Tokiomis sąlygomis vazonuose buvo auginama 16 vienetų kanapių augalų. Čia pat aptikta ir apie 100 gramų jau vartoti paruoštos marihuanos.

Kalėjimų departamento pareigūnai, surengę įtariamojo sulaikymo operaciją, darbavosi šeštadienio vakare minėtame garaže  net kelias valandas.

Kalėjimų departamento nuotr.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis bei dėl neteisėto kanapių auginimo, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

Kauno apylinkės teismas pirmadienį leido minėtą įtariamąjį – 24-erių metų E.Ž.  suimti vienam mėnesiui.

Šis Eigulių mikrorajono gyventojas – jau du kartus teistas: už viešosios tvarkos pažeidimą bei sveikatos sutrikdymą ir vagystes. Abu kartus – realiu laisvės atėmimu. Ir, pirminiais duomenimis, ne per seniausiai grįžęs į laisvę.

Sprendžiant teisme E.Ž. suėmimo klausimą, buvo bandoma spekuliuoti tuo, kad jis turi šeimą ir augina vaiką. Tačiau tai jo neišgelbėjo, nes neatmetama, kad nusikaltimus, kuriai jis yra įtariamas, E.Ž. darė su šeimos žinia. 

GALERIJA

  • Radinys prestižinėje Kauno vietoje: kaliniams skirti kvaišalai auginti svetimame garaže
  • Radinys prestižinėje Kauno vietoje: kaliniams skirti kvaišalai auginti svetimame garaže
  • Radinys prestižinėje Kauno vietoje: kaliniams skirti kvaišalai auginti svetimame garaže
Kalėjimų departamento nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS