Teisėjų korupcijos byloje teismas pradės klausyti baigiamųjų kalbų | Diena.lt

TEISĖJŲ KORUPCIJOS BYLOJE TEISMAS PRADĖS KLAUSYTI BAIGIAMŲJŲ KALBŲ

Kauno apygardos teismas didelės apimties teisėjų korupcijos byloje pirmadienį planuoja pradėti klausyti proceso dalyvių baigiamųjų kalbų.

Tai BNS patvirtino teismo atstovė Milda Kryžė, nurodžiusi, kad pirmasis baigiamąją kalbą sakys prokuroras.

„Numatoma pradėti sakyti baigiamąsias kalbas. Turbūt, vien prokuratūra eis per porą posėdžių. (...) Vyksta įvairiai, arba per vieną posėdį, arba per kelis, kartais būna ir daugiau“, – sakė teismo atstovė.

Byla iš esmės pradėta nagrinėti 2022-ųjų gruodį, įrodymų tyrimas baigtas 2024-ųjų gegužę.

Šioje byloje teisiamas Druskininkų meras Ričardas Malinauskas kaltinamas per tarpininkus davęs kyšį, kad civilinėje byloje dėl vadinamojo Vijūnėlės dvaro būtų priimti palankūs sprendimai ir jis nebūtų nugriautas.

Nelegaliu pripažintas Vijūnėlės „dvaras“ nugriautas 2019-ųjų spalį, po atitinkamo Lietuvos Aukščiausiojo Teismo sprendimo. Druskininkų valdžia dėjo pastangas, kad pastatas būtų išsaugotas.

Byloje taip pat teisiamas buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjas Egidijus Laužikas, kaltinamas, kad už kyšį priėmė palankų sprendimą sustabdyti minėto pastato griovimą.

Korupcija byloje kaltinami ir nuo pareigų nušalintas Apeliacinio teismo teisėjas Viktoras Kažys, buvęs šio teismo teisėjas Konstantinas Gurinas, buvęs Vilniaus apygardos teismo teisėjas Henrichas Jaglinskis, buvęs Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Robertas Rainys, R. Malinausko buvęs patarėjas, dabartinis Druskininkų tarybos narys Aivaras Kadziauskas, buvęs Aukščiausiojo Teismo teisėjo padėjėjas Airingas Kartanas.

Likę kaltinamieji yra advokatų klientai, įtariamos korupcijos grandinės tarpininkai. Iš viso byloje kaltinimai pateikti 16-ai fizinių asmenų ir bendrovei „VVM Servis“.

Visi šios bylos epizodai yra susiję su buvusiu advokatu Drąsučiu Zagrecku, tarpininkavusiu kyšininkavimo schemose. Jis atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės, nes bendradarbiavo su teisėsauga, jam suteiktas valstybės saugomo liudytojo statusas.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Komentarijus

Galiu duoti b¥8į nukirsti kad lietuvoj nėra "švarių" teisėjų.

labiau issizergt reikejo

europieciai plet. putino tik portreto truksta ant sienos ir pagalvotum, kad rusija. ir pagal snukius ir pagal mentaliteta

kaunietis

Kada jie paliks ta Malinauska ramybej? Kaip tik geras meras kuris gerai tvarkosi svo valduose kaip Sinkevicius, Matjosaitis, Malinauskas taip bando jais atsikratyti nes bijo ju. Lietuvai geriau kad bardakas but

SUSIJUSIOS NAUJIENOS