Teisėjų taryba pritarė neblaivaus vairavusio Kauno teisėjo atleidimui | Diena.lt

TEISĖJŲ TARYBA PRITARĖ NEBLAIVAUS VAIRAVUSIO KAUNO TEISĖJO ATLEIDIMUI

Teisėjų taryba penktadienį per neeilinį posėdį pritarė prezidento Gitano Nausėdos siūlymui atleisti už teisėjo vardą žeminantį poelgį neblaivų vairavusį ir eismo įvykį sukėlusį Kauno rūmų teisėją Algį Markevičių.

„Toks teisėjo elgesys neblaiviam vairuojant transporto priemones negali būti pateisinamas ir toleruojamas, savo veiksmais A. Markevičius pažeidė Teisėjų etikos kodekse įtvirtintą padorumo ir pavyzdingumo principo reikalavimus, pakenkė visos teismų sistemos autoritetui ir visuomenės pasitikėjimu teismais“, – rašoma priimtame Teisėjų tarybos nutarime.

Už tokį nutarimą balsavo 13 Teisėjų tarybos narių, vienas buvo prieš.

„Prezidento pozicija tokia, kad nuo alkoholio apsvaigęs teisėjas prie vairo yra nesuderinama su teisėjo pareigomis“, – posėdyje sakė prezidento patarėja teisės klausimais Jūratė Šovienė.

A. Markevičius teisėjų tarybos posėdyje nedalyvavo jo paties prašymu. 

Posėdyje dalyvavęs Regionų apygardos administracinio teismo pirmininkas Rimantas Giedraitis perdavė A. Markevičiaus atsiprašymą.

Prezidento pozicija tokia, kad nuo alkoholio apsvaigęs teisėjas prie vairo yra nesuderinama su teisėjo pareigomis.

„Jis atsiprašo visos teisėjų bendruomenės, visų, kuriuos savo nepateisinamu elgesiu nuvylė. Šitos situacijos aš negalėčiau įvertinti kitaip, kaip vertina pats teisėjas A. Markevičius. Teisėjas A. Markevičius šitą įvykį vertina kaip kvailumo akimirką“, – per posėdį sakė R. Giedraitis.

Teismo vadovas mano, kad apie alkoholio problemą reikėtų kalbėti teisėjų bendruomenei ir savivaldai, į tai reikėtų kreipti dėmesį teisėjų atrankoje.

Prezidentas yra sustabdęs Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmų teisėjo A. Markevičiaus įgaliojimus, teisėsauga šią savaitę teisėjui pareiškė įtarimus dėl vairavimo išgėrus.

G. Nausėdos teigimu, tokios situacijos, kai teisėjai vairuoja apsvaigę nuo alkoholio, netoleruotinos, nes tai menkina visos bendruomenės narių reputaciją ir kelia susirūpinimą teismų sistemos ateitimi. Pasak prezidento, jie liudija, kad teismų sistemoje taikomos vidinės priemonės nėra pakankamos.

Neblaivaus A. Markevičiaus vairuojamas automobilis sausio 5 dieną Alytuje, namo kieme, kliudė kitą automobilį. Teisėjui nustatytas 1,78 promilės girtumas.

Teisėjas neneigė to, kas įvyko, ir sakė dėl to išgyvenantis, minėjo, kad norėjo tik perstatyti savo automobilį į patogesnę vietą kieme.

Prezidentūros teigimu, tai jau ketvirtas atvejis per pastaruosius dvejus metus, kai teisėjui keliamas atsakomybės klausimas dėl vairavimo neblaiviam.

Pernai dėl tos pačios priežasties atleistas Aukščiausiojo Teismo teisėjas Arvydas Daugėla, užpernai – Alytaus apylinkės teismo teisėja Vaidutė Stangvilienė.

2020 metų gegužę neblaivus prie vairo įkliuvo ir Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Mindaugas Striaukas, tačiau jis darbą išsaugojo.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

VERTA DĖMESIO ,PLATINKIT

2022-01-13 Lietuvos Nepriklausomybės Akto signatarų Bronislovo Genzelio ir Zigmo Vaišvilos sp. ko...YOUTUBE

tuoj --teiseju taryba paskirs

neblaivaus teisejo sugerova - neblaivaus teisejo aukletoju .... kad be stresu galetu lakt degtine toliau ... na lygiai taip pat kaip mildazytei ...paskyre sabutylnyka vairuotoja

Ka svarstyti?

Ar cia svarstys kur idarbinti i kita silta vieta? Mirtingajam klausimas butu aiskus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS