Teismas: buvęs Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius nušalintas teisėtai | Diena.lt

TEISMAS: BUVĘS KAUNO TARDYMO IZOLIATORIAUS DIREKTORIUS NUŠALINTAS TEISĖTAI

  • 2

Teismas pripažino, jog buvęs Kauno tardymo izoliatoriaus direktorius Edvardas Kviatkauskas nuo pareigų šį vasarį buvo nušalintas teisėtai.

Vilniaus apygardos administracinis teismas ketvirtadienį atmetė E.Kviatkausko skundą, kuriuo jis siekė panaikinti teisingumo ministrės Mildos Vainiutės vasarį pasirašytą sprendimą jį nušalinti nuo pareigų. E.Kviatkauskas balandį po tarnybinio patikrinimo konstatavus pažeidimus buvo atleistas iš tarnybos. E.Kviatkauskas šį sprendimą taip pat yra apskundęs teismui.

E.Kviatkauskas prašė teismo pripažinti ministrės įsakymą neteisėtu, grąžinti jį į buvusias pareigas taip pat prašė perkelti jį iš Kauno tardymo izoliatoriaus direktoriaus pareigų į Vilniaus pataisos namų direktoriaus pavaduotojo pareigas. Buvęs izoliatoriaus vadovas prašė išmokėti darbo užmokestį bei delspinigius už laikotarpį, kurį buvo nušalintas nuo pareigų.

Teismo sprendime pažymima, kad pareiškėjas buvo nušalintas nuo pareigų remiantis dviem pagrindais: dėl galimo poveikio pavaldiniams ir kaip galbūt padaręs šiurkščius tarnybinius pažeidimus. Teismas pažymėjo, kad apie vadovo tarnybinius nusižengimus pranešusi Rasa Kazėnienė Kauno tardymo izoliatoriuje vadovauja Buhalterinės apskaitos skyriui, ji savo raštuose pažymėjo, jog E.Kviatkauskas, dėl kurio ministerija vėliau pradėjo tarnybinį patikrinimą, ilgą laiką jai darė psichologinį spaudimą.

„Nenušalinus pareiškėjo nuo pareigų, nebūtų buvęs užtikrintas tarnybinio patikrinimo eigos ir rezultatų objektyvumas“, - nurodė teismas.

Taip pat pažymima, kad vadovo nušalinimas, kai jis įtariamas daręs poveikį pavaldinei, „yra racionali, proporcinga ir pateisinama priemonė, užtikrinanti tyrimo eigos ir rezultatų objektyvumą“.

Teismas, pripažinęs nušalinimą teisėtų, atmetė ir kitus pareiškėjo prašymus.

Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas dar gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Juokas

Nu jo, pasodins,,,Ne vieno nenubaude.Tik pabare, kad ikliuvo...

idomu

Ir viskas?,o tai nepasodins?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS