Skandalas Kauno policijoje: viešai prabilusį D. Karaluką leista suimti 15 parų | Diena.lt

SKANDALAS KAUNO POLICIJOJE: VIEŠAI PRABILUSĮ D. KARALUKĄ LEISTA SUIMTI 15 PARŲ

  • 26

Pagrindinį korupcijos Kauno policijoje skandalo herojų Donatą Karaluką, kuriam, kaip paaiškėjo, kol kas pateiktas tik vienas įtarimas – dėl kyšio priėmimo, šiandien leista suimti penkiolikai parų. Nors prokuroras prašė leisti jį laikyti už grotų dar tris mėnesius. 

Ir šiandien D.Karaluką, kurio veidas bylojo apie galimai turėtą bemiegę naktį, į Vilniaus miesto apylinkės teismą atlydėjo kaukėti „Aro“ pareigūnai. 

Šį kartą tenkinti ar ne prokuroro Gintauto Paškevičiaus  prašymą suimti D.Karaluką sprendė jau kita šio teismo teisėja Beatričė Bakanauskaitė. 

Kaip jau rašyta, ketvirtadienį šį prašymą turėjęs nagrinėti teisėjas Valdas Bugelevičius nusišalino, nes D.Karaluko advokatas Arnoldas Blaževičius – jo kurso draugas, su kuriuo jis palaiko gerus santykius iki šiol.

A.Blaževičius prieš keliolika metų taip pat buvo atsidūręs panašioje padėtyje, kaip ir šiandieninis jo ginamasis. Tačiau sugebėjo išlipti sausas iš vandens, nors po pustrečių metų vadovavimo Kauno ekonominei policijai buvo įtariamas ne vienu korupciniu bei su piktnaudžiavimu tarnyba susijusiu nusikaltimu. Tačiau teismo buvo išteisintas ir, prisiteisęs 20 tūkst. litų kompensaciją už priverstinę pravaikštą, išėjo pakelta galva į pensiją. 

Prokuroras G.Paškevičius BNS teigė, kad įtariamasis advokatą A.Blaževičių nusamdė pats. O šis žiniasklaidai atskleidė, kad nusišalinti teisėją V.Bugelevičių paprašė prokuroras.

Pasinaudojęs tuo, kad atvedus šiandien jį į teismo posėdį, salės durys dar buvo užrakintos, D.Karalukas davė trumpą interviu žiniasklaidai. Jis buvo linkęs ironizuoti dėl surengto šou, atskleidė, kad jam pareikštas įtarimas susijęs su 2016-2017 metų įvykiais, teigė, kad kaltės nepripažįsta ir tikisi, jog nebus suimtas, bei atsiprašė savo artimųjų dėl to, ką šie turi išgyventi.

Tačiau, anot prokuroro, pradėto ikiteisminio tyrimo eigoje įtarimų D.Karalukui gali daugėti. Įtariama, kad yra sisteminės korupcijos požymių. 

Teisėja B.Bakanauskaitė savo sprendimą tenkinti prokuroro prašymą suimti D.Karaluką maksimaliam trijų mėnesių terminui tik iš dalies ir leisti laikyti jį už grotų dar penkiolika parų, motyvavo tuo, kad būdamas laisvėje įtariamasis gali trukdyti procesui ir daryti naujus nusikaltimus.

Po šio teismo sprendimo D.Karalukas jau išvestas per kitą išėjimą, o ne per tą, kur buvo susirinkusi žiniasklaida.

Į teismą atvestas korupcija įtariamas vienas iš Kauno ekonominės policijos vadovų

Butauto Barausko nuotr.

Kol kas D.Karalukas nuo Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos 3-iojo skyriaus viršininko pareigų, kurias ėjo iki sulaikymo trečiadienį savo darbo vietoje, nėra nušalintas. Tačiau jį suėmus, turėtų būti sprendžiamas ir šis klausimas.

Kartu su D.Karaluku šią savaitę buvo sulaikyti dar aštuoni asmenys, įtariami organizavę nelegalų alkoholio verslą ir prekybą vogtomis automobilių detalėmis. Tarp jų, kaip teigiama, – ir dar vienas buvęs Kauno apskrities policijos padalinio vadovas. Tačiau jo tapatybė neatskleidžiama.

Po šių sulaikymų laikinai į Kauno apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą komandiruojami Policijos departamento Imuniteto valdybos ir Kriminalinės policijos biuro pareigūnai. Teigiama, kad jų bus iki dešimties.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

karaliukas

YRA KARALIUKAS, NE KOKS SUDMAISIS.

Rokas

Vargšė monika banienė kailinukų nebeliks gal nors sveikintis pradės

Silva

Laisve nuomuones pareiskimui kodel neleidzia reitinguot komentaru
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS