Tėvas smurtavo prieš ligoninėje gydomą kūdikį | Diena.lt

TĖVAS SMURTAVO PRIEŠ LIGONINĖJE GYDOMĄ KŪDIKĮ

  • 9

Į Kauno policijos areštinę pateko tėvas, smurtavęs prieš Klinikose gydomą savo trijų mėnesių dukrelę. Teisėsaugininkams šis 23-ejų metų Marijampolės gyventojas iki šiol nebuvo žinomas. Tačiau jis su mažylės motina yra įrašytas į Marijampolės savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus socialinės rizikos šeimų apskaitą. 

Kaip praneša Policijos departamentas, šis neeilinis incidentas Kauno klinikų Vaikų neurochirurgijos skyriuje įvyko lapkričio 1-osios paryčiais. 

Apie 5 val. budinti slaugytoja pastebėjo, kaip ligoninėje gydomą dukrelę prižiūrintis jaunas tėvas du kartus delnu sudavė jai į pilvą, dėl ko mažylė pradėjo garsiai verkti.  

Pranešus apie smurtą prieš sergantį kūdikį policijai, 23-ejų marijampolietis buvo uždarytas į areštinę bei pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo mažamečiui asmeniui sukėlimo, už ką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. 

Tačiau dėl smurtautojo suėmimo į teismą nesikreipta, kadangi nusikaltimas, kuriuo jis įtariamas, priskiriamas nesunkiems. Baigiantis dviejų parų sulaikymo be teismo leidimo terminui, jis iš areštinės buvo paleistas. 

Kaip portalui kauno.diena.lt sakė Marijampolės savivaldybės Vaikų teisių apsaugos skyriaus vedėja Svajonė Rainienė, iki šiol jokios informacijos apie įtariamojo smurtą prieš vaikus jų tarnyba nebuvo gavusi. Ši du mažamečius auginanti šeima atsikėlė į Marijampolę prieš nepilnus metus iš kito rajono. Ir buvo įrašyta į socialinės rizikos šeimų apskaitą dėl įgūdžių stokos. Skyriaus duomenimis, jauniausioji jos atžala gydoma Kauno klinikose dėl ligos. Duomenų, kad ši galėjo taip pat turėti kriminalinę priešistorę nėra. Kiek laiko mažylė gydoma Klinikose, kodėl ją prižiūrėjo tėvas, o ne motina, ir kelintą priežiūros dieną smurtautojui neišlaikė nervai S.Rainienė sakė nežinanti.

Po to, kas įvyko, pro padidinamąjį stiklą pasidomėti šia šeima bei vaikų auklėjimo joje "subtilybėmis" ketina ir teisėsaugininkai.  

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Violeta

Jus norit pasakyti,kad tas LIGONIS priziures toliau vaikeli???...ir tada vel straipsnis-uzmuse tevas vaika...Jus gi,zurnalistai,zinot situacija,nes rasot apie ja,neleiskit jam toliau nei is tolo prisiartinti.....Maldauju...darykit bent jus ka nors,nes valdziai aiskiai jau ant visko DZIN..Iskelkit tai,paviesinkit,tik neduokit tai seimai vaiko atgal..

Lina

Degradai savo vaikų neauklėja.Gimė ir žiūri kam priduoti.Į darželį per anksti už ačiū 12 , o tai ir savaitiniam visai parai palikti?O k, tada priduodu uošvei.Neima bjaurybė makt į pilvą kūdikiui ir dar mergaitei tete užneša, gal vaikų nesusilauks.Kaži ko tas degradas taip išsigando, kad į ligoninę vežė.Kažin ar tik į pilvuką smugiavo.Niekas jam vargšui laisvoj Lietuvoj gimusiam, daržely augusiam nepasakė, kad mažiukai verkia, kaprizinasi, apsi...oja ir kartais valgyti nori Dar ir patelės nėra

Dagys

Tai mūsų vertybes, reikia saugoti šeima, o ne vaiko sveikata
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS