Prokuratūros komentaras apie 9-metės pagrobimą (vaizdo įrašas) | Diena.lt

PROKURATŪROS KOMENTARAS APIE 9-METĖS PAGROBIMĄ (VAIZDO ĮRAŠAS)

  • 0

Trečiadienį perpiet Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mindaugas Sabaitis teikė komentarą dėl mergaitės pagrobimo.

Teisėsauga trečiadienį pateikė įtarimus dėl pagrobimo vyrui, sulaikytam garaže Kaune, kur rasta kelias dienas ieškota devynerių mergaitė, pranešė Kauno apygardos prokuratūra.

Prokuroras M. Sabaitis dalyvaus nuotoliniame teismo posėdyje dėl kardomųjų priemonių skyrimo įtariamajam.

Kokių kardomųjų priemonių prašoma, kol kas nenurodoma, bet teismo sprendimo reikia norint įtariamąjį suimti.

Konferencijos vaizdo įrašas:

Teisėsauga iki šiol nekomentuoja, ar įtariamasis pripažįsta ar neigia kaltę. Pareigūnai kol kas nekomentuoja, kokie buvo nusikaltimo motyvai.

Primename, kad nuo sekmadienio ieškota Kaune dingusi devynmetė buvo rasta antradienio vakarą. Anot policijos, mergaitę įtariamas 42 metų pagrobėjas laikė garaže, ten įvyko ir pagrobėjo sulaikymas. Vyrą sulaikė „Aro“ pareigūnai. Iš pradžių policija buvo informuota, kad įtariamasis gali būti ginkluotas, tačiau sulaikymo metu vyras ginklo neturėjo.

9-metė buvo nuvežta į Kauno klinikas apžiūrai, o vėliau perduota tėvams. Policijos duomenimis, mergaitė galėjo patirti sužalojimų.

Teisėsauga atliko pirminę įtariamojo apklausą. Policija užsiminė, kad šis vyras anksčiau neteistas, tačiau yra ne kartą baustas administracine tvarka. Tiesa, neatmeta, jog įtariamas pagrobėjas galėjo padaryti daugiau nusikaltimų. 

2014 metais gimusi mergaitė iš namų, esančių Kaune, Trešnių take, išėjo sekmadienio vakarą. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ir kitos institucijos bei savanoriai nuo tos dienos vykdė jos paiešką.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS