Tragedija Vilijampolėje: keramikės žūtis kelia daugiau klausimų negu yra atsakymų | Diena.lt

TRAGEDIJA VILIJAMPOLĖJE: KERAMIKĖS ŽŪTIS KELIA DAUGIAU KLAUSIMŲ NEGU YRA ATSAKYMŲ

  • 11

Portalui kauno.diena.lt pavyko išsiaiškinti, kad per mįslingą nelaimę buvusiame Kauno dailės kombinate, esančiame Petro Vileišio tilto prieigose – Jurbarko gatvėje, kuriame šiandien įsikūrę daug bendrovių, tragiškai žuvo menininkė-keramikė – ilgametė Lietuvos dailininkų sąjungos narė. Jos kolegos ištikti dvigubo šoko: ir dėl šios netikėtos netekties, ir dėl nesuprantamų paties įvykio aplinkybių.

Kaip jau pranešta, apie šią tragediją šiandien informuoja ir Kauno policijos, ir Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinės.

Policija pranešė, kad pirmadienį apie 14 val. Jurbarko gatvėje esančioje patalpoje krovininis-techinis liftas prispaudė ir mirtinai sužalojo moterį, gimusią 1958 m. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Kauno ugniagesių gelbėtojų suvestinės šią informaciją papildo Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 pirmadienį – 14.06 val. užregistruotu pranešimu, kad Jurbarko gatvėje moterį prispaudė liftas – ji nekvėpuoja. Atskubėjus įvykio vieton, patikslinta, kad tai įvyko antrajame pastato aukšte. Panaudojus gelbėjimo įrangą, kūnas ištrauktas.

Asociatyvi S. Lisausko/BNS nuotr.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, kad tai padarytų, ugniagesiams gelbėtojams teko gerokai paplušėti. Maža to: paaiškėjo, kad šis liftas nepriklauso UAB „Kauno liftai“. Kas juo turėjo rūpintis, iš viso neaišku.

Portalui kauno.diena.lt susisiekus su žuvusiosios kolegomis, tiesa, nebuvusiais įvykio vietoje, šie taip pat teigė nesuprantantys, kaip galėjo įvykti ši nelaimė, nes, jų žiniomis, šis liftas neveikė jau apie 20 metų. Jis tebuvo buvusio Dailės kombinato paveldas ir figūravo tik pastato plane. O žuvusi kolegė negalėjo to nežinoti, nes šiame pastate dirbo ne vienerius metus – kartu su kolegomis čia turėjo kūrybines dirbtuves. Pašnekovų teigimu, šis liftas buvo ne tik uždažytas, bet ir apdėtas įvairiais daiktais.

Portalui kauno.diena.lt šiandien priešpiet susisiekus su Valstybinės darbo inspekcijos Kauno skyriumi, paaiškėjo, kad šis apie vakarykštę tragediją buvusiame Dailės kombinato pastate, įvykusią beveik prieš parą, dar nėra informuotas – sužinojo apie tai tik šio skambučio metu.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Vatnykas

Violeta piktinasi, bet Rutenis, deja, visiskai teisus. Ne jums techniką ir valstybę valdyt, eikit geriau vaikų žiūrėt ..

Zinele nesuprato kas darosi :(

Valdas-liftininkas

jei lifte atjungta elektra-stabdžiai mirtinai sutvirtina liftą, kuruos atlaisvinti reikia ne vieno vyro jėgos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS