Tragedijos sutinkant 2020-uosius metinės: bus teisiamas LSD merginas vaišinęs kaunietis | Diena.lt

TRAGEDIJOS SUTINKANT 2020-UOSIUS METINĖS: BUS TEISIAMAS LSD MERGINAS VAIŠINĘS KAUNIETIS

Teisėsaugininkai baigė tragedijos Žaliakalnyje sutinkant 2020-uosius tyrimą. Bus teisiamas paryčiais mirusiai aštuoniolikmetei psichotropinių medžiagų davęs asmuo, bet tik dėl jų platinimo.

Metai prasidėjo kraupiai

Pranešimą apie dviejų indų išsinuomotame bute, viename M.Jankaus gatvės name, rastą negyvą merginą Kauno policija gavo pirmąją šių metų dieną – 6.41 val.

Apie tai pranešė merginai kviesti greitosios medikai, kurie dar bandė gaivinti jau be gyvybės ženklų rastą aštuoniolikmetę. Tačiau visos jų pastangos buvo bergždžios.

Greitosios medikus kvietė kažkas iš šiame bute vykusio Naujųjų metų sutikimo pobūvio, kuriame dalyvavo apie keliasdešimt žmonių, iš kurių pusė buvo užsieniečiai, dalyvių.

Greitosios medikų informuotai policijai, atskubėjusiai į įvykio vietą net keturiais automobiliais, kilo įtarimas dėl velionės aprangos. Tačiau jokių išorinio smurto žymių ant jos kūno nerasta. Dėl to apsistota ties versija, kad ji galėjo pradėti nusirenginėti, kai pasijuto blogai.

Neseniai 32-ejų sulaukęs T.D. kaltinamas davęs aštuoniolikmetei LSD, nuo kurio ji po septynių valandų rasta mirusi.

Mirusiajai po savaitės turėjo sukakti devyniolika. Ji buvo atvykusi sutikti Naujųjų metų minėtame Žaliakalnio bute su drauge iš Vilniaus, nors pati buvo iš Visagino. Mokėsi Anglijoje ir buvo parvykusi į gimtinę Kalėdų atostogoms. Aplankiusi Visagine gyvenančius tėvus, ji draugės indės, su kuria susipažino per studentų mainų programą "Erasmus", kvietimu buvo atvykusi į Kauną sutikti Naujųjų minėtame draugės tautiečių išsinuomotame bute.

Vartojo kvaišalus

Po tragedijos policija tyrimams išvežė apie dešimt šio pobūvio dalyvių ir pradėjo ikiteisminį tyrimą aštuoniolikmetis mirties priežasčiai nustatyti.

Jam vadovauti buvo paskirtas Kauno apygardos prokuratūros skyriaus, besispecializuojančio nužudymų tyrime, prokuroras. O tokia praktika yra taikoma tada, kai įvykio aplinkybės kelia daugiau klausimų, negu yra į juos atsakymų.

Velionės palaikų skrodimas į klausimą, dėl ko ji mirė, neatsakė. Tiksliau nebuvo nei patvirtinta, nei paneigta, kad ši tragedija susijusi, su kaip spėta, galimu stipriai veikiančių toksinių medžiagų vartojimu.

Tačiau merginos šlapime buvo rasta psichotropinės medžiagos LSD. Kaip ir jos 25-erių metų draugės indės bei šios 31-ų metų vaikino šlapimuose. Pastarųjų tyrimuose buvo aptiktas visas narkotinių ir psichotropinių medžiagų kokteilis.

Buvo rasta kanapių pėdsakų ir dar vienos pobūvyje dalyvavusios lietuvės bei jos draugo indo šlapimuose. Visi jie, išskyrus velionę, vėliau buvo nubausti už šių draudžiamų medžiagų vartojimą administracine tvarka, t.y. vos keliolika eurų siekiančiomis baudomis.

Lemtinga išvyka

Ikiteisminis tyrimas dėl aštuoniolikmetės mirties priežasties užsitęsė laukiant paskirtų ekspertizių atsakymų. Problemų kėlė ir pobūvyje dalyvavusių užsieniečių apklausos. Ne visiems jiems tiko vertėjas į anglų kalbą. Kai kurie pareikalavo, kad būtų surastas vertėjas iš hindi kalbos. O jo paieškos truko ne vieną savaitę.

Galiausiai teismo medicinos ekspertai konstatavo, kad aštuoniolikmetės mirties priežastis – apsinuodijimas LSD, sukėlęs komplikacijų. Merginos artimieji neneigė, kad ji turėjo sveikatos problemų.

Nustatyta, kad viskas įvyko ne minėtame pobūvyje Žaliakalnyje, o Kauno senamiestyje, į kurį, likus valandai iki vidurnakčio, aštuoniolikmetė buvo nuvykusi su savo draugėmis vilniete ir inde. Važiuota pasigrožėti naujametiniais fejerverkais.

Būtent Senamiestyje aštuoniolikmetės draugė indė susitiko su savo 31-ų metų vaikinu. Išsiaiškinta, kad jiedu buvo bendradarbiai – dirbo Savanorių prospekte įsikūrusioje tarptautinėje įmonėje. Ne per seniausiai pranešta, kad ši įmonė, teikianti klientų aptarnavimo paslaugas finansų ir duomenų apsaugos srityse, netrukus pasitrauks iš Lietuvos.

Kaltės nepripažįsta

Neseniai 32-ejų sulaukęs T.D. kaltinamas davęs aštuoniolikmetei LSD, nuo kurio ji po septynių valandų rasta mirusi. T.D. prieš Kauno apylinkės teismą stos jau kaip bedarbis.

Ikiteisminio tyrimo metu T.D. savo kaltės nepripažino ir atsisakė duoti parodymus. Kaip ir jo mergina indė pasinaudojo teise neduoti parodymų prieš savo gyvenimo draugą. Tačiau prie T.D. bylos yra prijungti Senamiestyje įrengtų vaizdo kamerų įrašai. Be to, ne visi liudytojai pasirinko poziciją tylėti.

Iš Senamiesčio atgal į Žaliakalnį aštuoniolikmetė grįžo tik su savo drauge iš Vilniaus. T.D. su savo mergina inde patraukė į naktinį klubą. Ten jie gavo SMS iš Žaliakalnyje tebesitęsiančio pobūvio apie tai, kad aštuoniolikmetė gęsta akyse. Besilinksmindami jie šias SMS pastebėjo ne iš karto. O paskui lėkė į Žaliakalnį, kur T.D. dar bandė pats iki greitosios medikų atvykimo aštuoniolikmetę gaivinti.

Šiame Žaliakalnio name butą nuomavęsi indai, teisėsaugininkų duomenimis, po tragedijos buvo iš jo išvyti./Laimio Steponavičiaus nuotr.

Kiti šio pobūvio dalyviai teisėsaugininkams pasakojo, kad ji pradėjo prastai jaustis, vos grįžus iš miesto, – labai troškino, krėtė šaltis, pykino. Bet viskas buvo nurašyta alkoholiui, kuris pradėtas šiame pobūvyje vartoti dar prieš aštuoniolikmetei išvykstant į miestą. Galiausiai buvo nuspręsta ją paguldyti, dėl ko teisėsaugininkams ir užkliuvo velionės apranga.

Remtasi AT praktika

Ikiteisminis tyrimas dėl aštuoniolikmetės mirties buvo nutrauktas, konstatavus, kad psichotropines medžiagas ji vartojo laisva valia – niekas jos to daryti nevertė ir neapgaudinėjo, kad tai yra kažkas kita. Jos draugė vilnietė, kuriai taip pat siūlyta šių kvaišalų, vartoti LSD atsisakė.

Priimant nutarimą nutraukti šį ikiteisminį tyrimą, remtasi ir Aukščiausiojo Teismo (AT) išaiškinimu panašioje byloje, kuri taip pat buvo nutraukta, konstatavus, kad vien kvaišalų platinimo fakto atsakyti už neatsargų kito žmogaus gyvybės atėmimą nepakanka. Nes mirtį lemia ir neatsargus paties žmogaus elgesys.

Aštuoniolikmetės tėvai šio nutarimo nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl jų vienturtės mirties neskundė.

Perdavus T.D., kuriam gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų, bylą teismui, yra likęs dar vienas į atskirą išskirtas ikiteisminis tyrimas dėl to, kur jis įgijo minėtų psichotropinių medžiagų.

GALERIJA

  • Tragedijos sutinkant 2020-uosius metinės: bus teisiamas LSD merginas vaišinęs kaunietis
  • Tragedijos sutinkant 2020-uosius metinės: bus teisiamas LSD merginas vaišinęs kaunietis
  • Tragedijos sutinkant 2020-uosius metinės: bus teisiamas LSD merginas vaišinęs kaunietis
Laimio Steponavičiaus nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Dovas

Parašykite mokslinį straipsnį apie LSD (tikrą mokslinį) tikrai įdomi atsiradimo istorija , taip ir žmonėms bus aišku kas tai per daiktas , nuo tikro LSD žmonės nemiršta nebent sergi (depresinemis ligomis ) tai gali sukelti ligos paūmėjimą, beje įdomus faktas (magic mushrooms) veiklioji medžiaga psylocinas randamas visuose andipresantuose ir kituose vaistuose ,tačiau jie legaliai pardavinėjami ;)

Buddy

kas jus per debilai? ar cia medikai lietuvos debilai? nuo LSD mirti? JUS DEBILAI? greiciau patikesiu, kad ufo matet

Lietuva pirma šalis pasauly

Kur nuo LSD kažkas numirė.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS