Tragiškas rytas Kaune: per 40 minučių – trys eismo įvykiai su sužeistaisiais | Diena.lt

TRAGIŠKAS RYTAS KAUNE: PER 40 MINUČIŲ – TRYS EISMO ĮVYKIAI SU SUŽEISTAISIAIS

  • 7

Antradienio ryte Kaune galimai buvo pasiektas nelaimių gatvėse rekordas. Nors nei lijo, nei netikėtai pasnigo, tačiau dangaus skliaute jau kelios paros kabo priešpilnis.

Per 40 rytinio piko minučių užregistruoti net trys įskaitiniai eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo keturi įvairių rūšių eismo dalyviai, iš kurių trys priklauso pažeidžiamiausių kategorijai.

7.48 val. Uosio ir Kalniečių gatvių sankryžoje neblaivus vyras nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė juo į medį. Kelių „ereliui“ nustatytas 2,15 prom. girtumas.

Po 10-ties minučių, kaip jau rašyta, nereguliuojamoje V. Krėvės pr. pėsčiųjų perėjoje automobilio buvo partrenktos mama ir jos 5-erių metų dukra, kurias buvo sustojęs praleisti kitas automobilis. Nukentėjusiosios gydomos ambulatoriškai.

Dar už pusvalandžio Savanorių prospekte automobilio vairuotoja, kirsdama dviračių taką, nepraleido elektriniu paspirtuku važiavusio vaikino. Laimė, ir jis smarkiai nenukentėjo – pirminiais duomenimis, tik sumušta koja.

Šį grubokų Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų Kauno gatvėse sąrašą antradienio vakare pratęsė teisės vairuoti neturintis motociklininkas, kurio plieninis „žirgas“ Kovo 11-osios gatvėje susidūrė su greta ta pačia kryptimi važiavusiu lengvuoju automobiliu. Po susidūrimo motociklas nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į kelkraštį. Sužeistas motociklininkas buvo pristatytas į ligoninę.

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia dėmesį, kad šiltuoju metų laiku į įvykius dažniau patenka pažeidžiamiausi eismo dalyviai – pėstieji, važiuojantieji paspirtukais, riedučiais, riedlentėmis bei dviračiais. Ir prašo visų kategorijų eismo dalyvių būti itin atidžiais ir laikytis KET – ypač važiavimo pirmenybės taisyklių reikalavimų.

Gairės: nelaimė Kaune, eismo nelaimė, avarija LT, partrenkti pėstieji
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Jonas..

Trikojis kaltas...greicio neuzviksavo.....

???

Kas čia tragiško? Sumušta koja...

S

Čia tik Lietuvoje lochai važinėja...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS