Trijų vaikų pagrobimas Kaune: R. Požėla įvardijo, kokių veiksmų ėmėsi policija | Diena.lt

TRIJŲ VAIKŲ PAGROBIMAS KAUNE: R. POŽĖLA ĮVARDIJO, KOKIŲ VEIKSMŲ ĖMĖSI POLICIJA

Ieškodami trijų iš Kauno globos namų tėvų išvežtų vaikų, Lietuvos policininkai bendradarbiauja su partneriais užsienyje.

„Antra savaitė tikrai vykdomi labai intensyvūs plačios apimties ikiteisminio tyrimo veiksmai, tikrai yra aiškus bendras matymas dirbant su konkrečia prokurore. Tikrai dirbame ne tik Lietuvos teritorijoje, bet ir deriname veiksmus su kai kurių užsienio šalių partneriais“, – pirmadienį žurnalistams sakė policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Pasak jo, vaikų dingimo byloje dirba ne tik Kauno policija, veiksmus vykdo ir kitų apskričių policija, taip pat ir Lietuvos kriminalinės policijos biuras.

LNK reportažas:

„Tyrimo metu dirbame su įdomia visuomenės grupe, kuri, kaip jūs žinote, pasivadinusi suverenais. Matome jų gyvenimo filosofiją, tikslus, tai savotiškai policijai yra naujas iššūkis. Tačiau manau, kad anksčiau ar vėliau teigiamas rezultatas bus, dabar labai konkrečių duomenų dėl ikiteisminio tyrimo subtilumų negaliu atskleisti“, – teigė R. Požėla.

Tyrimo metu dirbame su įdomia visuomenės grupe, kuri, kaip jūs žinote, pasivadinusi suverenais.

Vaikai dingo prieš savaitę, praeitą antradienį, apie 9.55 val. Kaune, P. Plechavičiaus gatvėje, nuo vaikų gerovės centro „Pastogė“ vartų, sutuoktiniai galimai savavališkai pasiėmė tris savo 5, 7 ir 9 metų atžalas.

„Šiuo metu pagrindinis mūsų tikslas yra mūsų tyrimą privesti prie logiškos baigties – surasti ir užtikrinti, kad kalti asmenys pasiektų teismą, o dėl visų kitų scenarijų tikrai glaudžiai bendradarbiaujame su tarnybomis, policija bus pasirengusi įvairiems galimiems scenarijams“, – atsakė R. Požėla, komentuodamas įspėjimus socialiniuose tinkluose, kad radus vaikus gali kilti į Garliavos įvykius panaši protestų banga.

Kauno policijos nuotr.

Praėjusio trečiadienio vakarą, kitą dieną po vaikų dingimo, Kelmės rajone, Tytuvėnų miestelyje aptiktas automobilis „Fiat“, kuriuo galimai pasišalino ieškoma šeima su trimis mažamečiais vaikais.

„Asmenų automobilyje nebuvo, paieška vykdoma“, – rašoma Kauno apskrities policijos pranešime.

Policija jau beveik savaitę ieško trijų vaikų, kuriuos, įtariama, savavališkai iš globos namų išsivežė jų tėvai. Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 156 straipsnio 2 dalį, dėl vaiko pagrobimo.

Kaip skelbė teisėsauga, vaikus asmenys išsivežė „Fiat“ markės automobiliu vokiškais registracijos numeriais.

Kauno policijos nuotr.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą, tėvas, motina ar artimasis giminaitis, pagrobęs savo ar savo artimųjų vaiką iš vaikų įstaigos arba asmens, pas kurį vaikas teisėtai gyveno, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Vaikai iš šeimos buvo paimti birželį.

Kauno policijos nuotr.

Kaip skelbta, vaikai nelankė mokyklos, nesilankė pas gydytojus, šeima nepriėmė siūlomos pagalbos.

GALERIJA

  • Trijų vaikų pagrobimas Kaune: R. Požėla įvardijo, kokių veiksmų ėmėsi policija
  • Trijų vaikų pagrobimas Kaune: R. Požėla įvardijo, kokių veiksmų ėmėsi policija
  • Trijų vaikų pagrobimas Kaune: R. Požėla įvardijo, kokių veiksmų ėmėsi policija
Kauno policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (77)

Anonimas

Nuo kada šities ku..voms priklauso svetimi vaikai ką jie juos pagimdė kad jiems jie priklauso ir ar pas mus yra vergvaldžiai kuriems vergų vaikai priklauso kad iš jų pagrobti gali

Dalia

Mano manymu, tai yra tautos gėda- jeigu teisėti tėvai turi slapstytis nuo persekiojimo . Jau ir taip sunku pragyventi , tai dar neesi garantuotas, kad vieną gražią dieną Tavo vaikus gali valstybinės institucijos imti ir išsivežti , nes Tu tiesiog neatitinki jų sumąstytus standartus.

Rimantas

Sovietmečiu nebuvo tokių,ale tarnybų,didžioji dalis Tautos užaugo ne tik normalus,bet ir įžymus! Ką dabar turime prie tokių alus"tarnybų"? Tėvai turi "grobti savo vaikus". Kada jūs pusgalviai pradėsite tikrai dirbti ,o ne nesąmones uždarinėti. Tai jiems seksas šeimose rūpi,tai dar kokia nesąmonė į galvą šauna.""Per daug verslo Lietuvoje,kagi,spyga kinams ir vėl 10 procentų įmonių bankrotas. Žmonės,juk Jūsų protingų daug,eikite į valdžią būkite geri,o tą sunauja reikia išbraukti ne tik iš šalies,beja, isbuozinus,bet ir iš atminties.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS