Trikojai fiksuoja lakstūnus: tūkstantis vairuotojų sulauks baudų | Diena.lt

TRIKOJAI FIKSUOJA LAKSTŪNUS: TŪKSTANTIS VAIRUOTOJŲ SULAUKS BAUDŲ

  • 14

Kauno pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, liepos 24-30 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi Kelių eismo taisyklių (KET). Per savaitę mobiliaisiais greičio matavimo prietaisais užfiksuota daugiau nei tūkstantį greičio viršijimo atvejų.

Šeštadienį apie 16.10 val. Kėdainių r., Šėtos mstl., pareigūnai, vykdydami policinę priemonę, sustabdė automobilio „Toyota“ vairuotoją. Vyras (gim. 1964 m.) policijos pareigūnams prisipažino, kad prieš penkias valandas vartojo alkoholinius gėrimus. Vairuotojui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,83 prom.

Tą pačią dieną, kiek vėliau, apie 18 val., Kauno r., kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda, į pareigūnų akiratį pateko neblaivus vyras, kuris vairavo dviratį. Vyras (gim. 1982 m.) teigė, kad prieš valandą gėrė silpnąjį alkoholinį gėrimą. Vairuotojui nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,47 prom.

Savaitgalį pareigūnai vykdė policines priemones, skirtas neblaiviems vairuotojams ir kitiems KET pažeidimams išaiškinti. Jų metu Kauno, Kėdainių ir Jonavos miestuose bei rajonuose patikrinta apie 4,2 tūkst. transporto priemonių. Nustatyta vienuolika neblaivių vairuotojų (girtumo laipsnis svyravo nuo 0,08 prom. – pavežėjui, iki 2,78 prom.).

Iš viso per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė devyniolika neblaivių vairuotojų ir septynis asmenis, kurie vairavo transporto priemonę neturėdami tam teisės. Vykdytų priemonių metu pareigūnai nustatė ir kitų KET pažeidimų.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo aštuoniolika eismo dalyvių (2022 m. iki liepos pabaigos – devyni), 382 sužeisti (2022 m. iki liepos mėnesio pabaigos – 362).

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

>>>,ale \\\\\.../////

>truputį padeda.___Pilnai kolegai pritariu,baudas skirti procentaliai nuo pajamų ir įvesti baudų taškus,nes tie "samasral'istai" su visom fūrom visus ištaškys.___LT ato'eismas tragiškas,nes laikytis KET yra "gėda" gaidžiams,tik rėžiant per pinigines ir vair. teises pasieksim kas visame kultūringame pasaulyje kasdienybė.

taip tai taip ,ale....

trikojai - tai valdžios ,policijos tvirkinimas dykais pinigais. Nieko ta bauda neauklėja , o tik pinigėlius nugręžia. Vis tik keliuose ,kai toooks judėjimas ,tiek automobilių PRIVALO grįžt į darbą "keliukai" . Nes padėtis - daugiau nei tragiška.O jei kalbėt apie baudas , būtina perimti suomių patirtį ,kur pažeidėjas baudžiamas proporcionaliai jo gaunamoms pajamoms (kad ir tūkstantis eur. milijonieriui aplamai jokio poveikio net ir negali daryt net teoriškai . O tai - laaabai blogai , nes kitiems (ne lakstūnams) duodame ypač blogą pavyzdį ).

>>>Kaimietis \\\\\..../////

>Be galo taikli ir tiksli pastaba,jau tie "fųristai" įpač "samasvalistai" tai TSRS laikų taxistai,kaip jie nekenčiami.___Buvo konkretus įvykis važjiuoju su "tajota" mieste 50 km/h antra juosta,tai šiukšlių suniasvoris "konteirvozas" valst.Nr.--DDR 967 dideliu greičiu dasivijo ir iš dešinės lenkia,o aš (kas TIKRAI negalima) pamaniau pamatuoti kokiu greičiu tas gaidys mane lenkia,o ką apie 90 km/h,o už vairo pūkuotas piemenukas.___Kodėl jiems nuolaidžiaujama,kodėl nedirba policija,tai ŽUDIKAI už vairo.___Koks Lietuvoje eismas,tai dasivysim ir aplenksim Indiją.___NEMAŽIAU 90 proc.mieste "skuta" 60-80 km/h greičiu ir su didžiausia panieka nužiūri,kas čia "kvailys" ant 50-55 km/h "birbina",tai ką policikams akis užrišo,o ir atviro xuliganiško vairavimo AIBĖS,kaip ir tas "musar'vozas" piemuo su sunkia'svore mašina po miestą ant 90 "skraido",ko laukti?___Policija gelbėkit,padėkit,pagaliau dirbkit,tai jūsų tiesiginė pareiga,dar ir algą gaunat,kad ir skurdžia,bet pagal jūsų "DARBĄ" gal ir per
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS