Už Kaišiadorių rajone neteisėtai iškirstus medžius teks atlyginti 19 tūkst. eurų žalą | Diena.lt

UŽ KAIŠIADORIŲ RAJONE NETEISĖTAI IŠKIRSTUS MEDŽIUS TEKS ATLYGINTI 19 TŪKST. EURŲ ŽALĄ

  • 6

Aplinkos apsaugos departamento Kauno valdybos pareigūnai, gavę pranešimą dėl Kruonio miestelyje Kaišiadorių rajone iškirstų medžių, nustatė, kad savivaldybės teritorijoje buvo neteisėtai iškirsta 70 saugotinų medžių, padaryta beveik 19 tūkst. eurų žala.

Kaip trečiadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas, aplinkosaugininkai surinko pirminę informaciją, apklausdami vietoje esančius ir darbus vykdančius asmenis, atliko pirminius nupjautų medžių matavimus.

Kaišiadorių aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai, tęsdami tyrimą, atliko pakartotinę vietos apžiūrą ir suskaičiavo 64 nukirstus gluosnius, du klevus, vieną beržą, du juodalksnius ir vieną uosį.

Aplinkosaugininkai vadovaudamiesi įstatymu dėl kriterijų, kuriuos atitinkantys medžiai ir krūmai priskiriami saugotiniems želdiniams nustatė, kad visi nukirsti medžiai yra saugotini ir jiems iškirsti nebuvo išduotas savivaldybės leidimas.

Šie kriterijai numato, kad vietinės reikšmės kelio juostoje ir kelio apsaugos zonoje nuo 20 cm ir didesnio skersmens (1,3 m aukščio) ąžuolai, uosiai, klevai, skroblai, skirpstai, guobos, bukai, vinkšnos, pušys, eglės, maumedžiai, pocūgės, kėniai, beržai, juodalksniai, liepos, gluosniai, šermukšniai, riešutmedžiai, kaštonai, miškinės obelys, miškinės kriaušės yra saugotini medžiai.

Atliekant tyrimą nustatytas atsakingas asmuo. Jam surašytas administracinių nusižengimų protokolas, asmuo turės atlyginti gamtai padarytą žalą – 19 tūkstančių eurų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Bebras \\\\\.../////

Tuos sūkas 19.000 eu.,juos už kiaušių pakart,tai baisūs nusikaltėliai.

gluosniai, usnės, dagiai

yra saugotini augalai. O gamtosauginiai išakai - zoosodo eksponatai.

.

Pagaliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS