Už neteisėtą kubiečių gabenimą Kauno rajono gyventojui gresia kalėjimas | Diena.lt

UŽ NETEISĖTĄ KUBIEČIŲ GABENIMĄ KAUNO RAJONO GYVENTOJUI GRESIA KALĖJIMAS

  • 4

Trys Latvijoje prieglobsčio pasiprašę Kubos piliečiai nelaukė sprendimo dėl jo suteikimo. Per Lietuvą jie bandė išvykti į Vakarų Europą. Užsieniečius vežė Kauno rajono gyventojas.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktines Kalvarijos pasienio užkardos pareigūnai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė į Lenkiją beišvažiuojantį automobilį „Toyota Prius“ lietuviškais numeriais. Jį vairavo tvarkingus dokumentus turėjęs 51-erių Kauno rajono gyventojas.

Kartu vyko trys vyrai, kaip vėliau paaiškėjo, 26-erių, 30-ies ir 50-ies Kubos piliečiai. Kalvarijos pasieniečiams jie pateikė Latvijoje išduotus prieglobsčio šioje šalyje prašytojų dokumentus. Kol nagrinėjami jų prašymai ir nėra priimti sprendimai dėl prieglobsčio suteikimo, užsieniečiai negalėjo išvykti iš Latvijos ir juo labiau keliauti į Vakarų Europą.

VSAT dėl neteisėto žmonių gabenimo per valstybės sieną  pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki 6 metų. Vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę.

Kubiečius ketvirtadienį apklausinėjo tyrimą vykdantys pareigūnai. Panašiais atvejais tokie prieglobsčio kaimyninėje šalyje prašytojai atlikus visus formalumus būna grąžinami Latvijai.

Automobilis „Toyota Prius“ saugomas Kalvarijos pasienio užkardoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Dabar teks Lietuvoje pasilikti, po metų šauks jog atgal į Kubą nori :)

sodinti

pagal pilną programą

Kubietis

Nepasisekė iš Lietuvos pabėkti
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS