Už neteisėtai sumedžiotą briedį medžiotojas turės atlyginti 2 tūkst. eurų žalą | Diena.lt

UŽ NETEISĖTAI SUMEDŽIOTĄ BRIEDĮ MEDŽIOTOJAS TURĖS ATLYGINTI 2 TŪKST. EURŲ ŽALĄ

  • 7

Už neteisėtai sumedžiotą briedį Kauno rajone medžiotojui gresia bauda, jis turės atlyginti 2 tūkst. eurų žalą gyvūnijos ištekliams.

Kaip antradienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas (AAD), rugpjūčio 21 dieną aplinkosaugininkai, atlikę patikrinimą, nustatė, kad medžiotojas, bandydamas išsisukti ir nuslėpti sumedžiojimo faktą nuo medžiotojų būrelio narių, briedį išsivežė doroti į namus Kauno rajone.

Per patikrinimą briedis rastas pradėtas doroti gyvenamojo namo rūsyje. Asmuo pateikė medžioklės lapą, kuriame nebuvo įrašo apie sumedžiotą gyvūną.

Už neteisėtą sumedžioto gyvūno gabenimą ir dorojimą medžiotojui surašytas administracinio nusižengimo protokolas, gresia nuo 800 iki 1,8 tūkst. eurų bauda.

Jam taip pat teks atlyginti žalą gyvūnijos ištekliams – 2354 eurus. Iš medžiotojo paimtas graižtvinis medžioklinis ginklas ir gresia teisės medžioti atėmimas iki penkerių metų.

 

 

Anot AAD, rugpjūčio 15 dienos naktį aplinkosaugininkai iš policijos pareigūnų gavo informaciją, kad Jurbarko mieste buvo sustabdytas automobilis „Subaru Forester“ su priekaba, joje rastas briedžio patinas.

Į įvykio vietą iškviesti aplinkos apsaugos pareigūnai pradėjo administracinį nusižengimo tyrimą dėl galimai neteisėtai sumedžioto briedžio.

Iš medžiotojo paimtas graižtvinis šautuvas. Taip pat paskaičiuota žala gyvūnijos ištekliams, ji siekia 8,2 tūkst. eurų. Administracinio nusižengimo tyrimas tęsiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Hm

Kainos kyla,mokesčiai kyla,o baudos už neteisėtai sumedžiotą gyvūną juokingos. Jei to medžiotojo alga 5 000,tai jam tokia bauda yra juokas.

Gero \\\\\.../////

apetito.____Kuo brangiau tuo "skaniau".

Anonimas

o dabar reikia medžiotoją sumedžioti :)
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS