Už piktnaudžiavimą tarnyba nuteistas buvęs Kauno miesto tarnautojas | Diena.lt

UŽ PIKTNAUDŽIAVIMĄ TARNYBA NUTEISTAS BUVĘS KAUNO MIESTO TARNAUTOJAS

  • 18

Už piktnaudžiavimą tarnyba nuteistas buvęs Kauno miesto tarnautojas Vytautas Jurkevičius, trečiadienį pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Teismas jam skyrė didesnę nei 4 tūkst. eurų baudą bei atėmė teisę dirbti ar eiti valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens pareigas savivaldybės ar valstybės įmonėse ar valstybės tarnyboje 3 metams.

Ikiteisminį tyrimą atlikę Kauno STT Kauno valdybos pareigūnai nustatė, kad V. Jurkevičius, kurio pareigos jam suteikė įgaliojimus nagrinėti ar pavesti nagrinėti administracinius nusižengimus dėl vietinės rinkliavos mokėjimo už automobilių stovėjimo Kauno mieste pažeidimus, siekdamas pažįstamam asmeniui padėti išvengti gresiančios administracinės atsakomybės dėl trijų administracinių nusižengimų, pasinaudojo išimtinėmis Skyriaus vedėjui suteiktomis teisėmis ir neteisėtai pašalino šių pažeidimų elektroninius duomenis iš Administracinės teisės pažeidimų informacinės sistemos (ATPIS).

Pasak STT, dėl V. Jurkevičiaus neteisėtų veiksmų buvo apribotas naudojimasis elektroniniais duomenimis, todėl nebuvo nustatytas ir administracinėn atsakomybėn patrauktas konkrečiu automobiliu pažeidimus padaręs asmuo, kol nesuėjo patraukimo administracinėn atsakomybėn senatis.

„Teismas konstatavo, kad šiuos veiksmus Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas atliko suvokdamas, kad sunaikindamas elektroninius duomenis elgiasi neteisėtai, t. y. piktnaudžiaujant savo tarnybine padėtimi bei žinant, kad tokiais veiksmais bus neišvengiamai padaryta didelė žala valstybei bei savivaldybei“, – teigiama tarnybos pranešime.

Teismo sprendimas gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Nieko

Eis Kauno RATC'ui vadovauti ...

Įstatymas-Atlaidumas

Teisiškai visiškai NEAIŠKU? . Tas rašytojas, turėtų būti įvertintas savo vadovo...,gal jis jam atleis?... o gal atleis..., dėl ko visa tai?

Tikras

Tai ismanus, teisingas ir didelės komunikacijos žmogus...tai tik įrodo, kad Savivaldos įstatymas menkesnis už menkus vietinius-individualius interesus paremtus nudienos: pavydo ir keršto pagrindu- Tokios nūdienos..., KASNIS-ŽINIASKLAIDAI-BE JOKIO AISUKUMO - Tariamai- itariami kažkokie piliečiai, dėl kurių Saivaldybes rezervuotos vietose, Savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Vedėjas subordinuodamas savo veiksmus, savo kompetencijos ribosepriėmė sprendimą. Už ka teisti?... apsurdas, o ir žala "tariamiem asmenim " po min-15Eur...Ar taip kovojama su korupcija?...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS