Už sukčiavimą kalinčio verslininko S. Rachinšteino į laisvę neišleido | Diena.lt

UŽ SUKČIAVIMĄ KALINČIO VERSLININKO S. RACHINŠTEINO Į LAISVĘ NEIŠLEIDO

  • 2

Kauno apygardos teismas penktadienį atmetė už sukčiavimą kalinčio verslininko Sergejaus Rachinšteino skundą dėl žemesnės instancijos teismo sprendimo, kuriuo buvo nepatenkintas jo prašymas dėl lygtinio paleidimo.

Atmetus skundą, S.Rachinšteinas toliau lieka atlikti bausmę pataisos namuose, pranešė teismas.

Nuteistasis pateikė Lygtinio paleidimo iš pataisos įstaigos komisijai prašymą jį paleisti lygtinai, tačiau komisija šio jo prašymo netenkino motyvuodama tuo, kad nuteistasis per visą laisvės atėmimo bausmės laiką padarė 5 pataisos įstaigos vidaus tvarkos ir režimo reikalavimų pažeidimus, už ką 3 kartus baustas nuobaudomis, svarstymo metu turi galiojančių nuobaudų. Be to, S.Rachinšteinas nevykdo individualiame socialinės reabilitacijos plane numatytų priemonių.

Nesutikdamas su tokia komisijos išvada, nuteistasis pateikė skundą Kaišiadorių rajono apylinkės teismui, prašydamas komisijos nutarimą panaikinti ir taikyti jam lygtinį paleidimą iš pataisos įstaigos. Apylinkės teismas nuteistojo skundą atmetė konstatuodamas, jog komisijos nutarimas yra pagrįstas ir motyvuotas, priimtas nepadarius procedūrinių pažeidimų.

Pateikdamas skundą Kauno apygardos teismui S.Rachinteinas nurodė, jog nei komisija, nei apylinkės teismas neatsižvelgė į jo detalius paaiškinimus apie gautas nuobaudas, į tai, kad viena nuobauda paskirta nepagrįstai, todėl panaikinta.

Kauno apygardos teismas, išnagrinėjęs nuteistojo skundą, nutartyje pritarė žemesnės instancijos teismo ir komisijos nutarimo motyvams, jog S. Rachenšteinas neatitinka vienos iš būtinų įstatyme numatytos lygtinio paleidimo sąlygos – jis nevykdo individualiame socialinės reabilitacijos plane numatytų priemonių, o būtent – nesilaiko pataisos įstaigos vidaus tvarkos taisyklių ir režimo reikalavimų, turi galiojančių drausminių nuobaudų.

S.Rachinšteinas atlieka už sukčiavimą stambiu mastu skirtą pustrečių metų įkalinimo bausmę. Bausmės pabaiga nuteistajam numatyta 2018 metų liepos 21 dieną.

Įkalinimo įstaigoje verslininkas dirba darbininku.

Nuo teisėsaugos Vietname slapstęsis verslininkas S.Rachinšteinas pernai rugpjūtį lėktuvu buvo pargabentas į Lietuvą. Vietname Lietuvos pilietis praleido septynis mėnesius. Kalėti nuteistas vilnietis neskundė Vietnamo liaudies teismo sprendimo, kuriuo nuspręsta jį išduoti Lietuvai.

S.Rachinšteinas nuteistas dėl to, kad valkatų ir benamių vardu buvo įkūręs fiktyvių įmonių tinklą, per kurį 2000-2004 metais galėjo legalizuoti ir pasisavinti beveik 3 mln. eurų bei daugiau nei 400 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio.

Aukščiausiojo Teismo septynių teisėjų kolegija patvirtino Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuris paskelbtas 2014 metų gruodį. Tuomet skelbiant nuosprendį S.Rachinšteinas nedalyvavo, manoma, kad jau tuo metu jis buvo išvykęs iš Lietuvos.

FNTT atlieka dar vieną ikiteisminį tyrimą, susijusį su šiuo verslininku. Jame S.Rachinšteinas  įvardijamas organizuotos grupės vadovu ir kartu su bendrininkais įtariamas dėl sukčiavimo gaunant milijonines Europos Sąjungos (ES) paramos lėšas, dokumentų klastojimo, neteisėtos įmonių veiklos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ka

gi neisleido bet vistiek linksmas matosi apsimokejo /giseftas/ zydelis zino ka daro ir zino kada iseis nes juk reikia uztusuoti aferas kurios ne visiems zinomos...

...

Per mažai pasiūlė?..

SUSIJUSIOS NAUJIENOS