Kaunietis 772 kartus atsiskaitė JAV piliečių kredito kortelėmis | Diena.lt

KAUNIETIS 772 KARTUS ATSISKAITĖ JAV PILIEČIŲ KREDITO KORTELĖMIS

  • 1

Praėjusią savaitę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tiriantys nusikalstamas veikas daromas elektroninėje erdvėje, išaiškino 772 neteisėtai įgytų kredito kortelių panaudojimo atvejus. 

Visais atvejais nukentėję kreditinių kortelių savininkai – JAV piliečiai.

Taip pat tyrimo metu nustatyta, kad, pasinaudojant nusikalstamu būdu įgytų kreditinių kortelių duomenimis, buvo atsiskaitoma įvairiose užsienio valstybių elektroninėse parduotuvėse, perkant įvairią buitinę techniką, lėktuvo bilietus, užsakant viešbučius ir kitas paslaugas. Įtarimai pareikšti anksčiau teistam 26 metų Kauno miesto gyventojui. 

Atliekant tyrimą, kratų metu, pareigūnai rado ir paėmė kreditinių kortelių skaitytuvą, 14 vnt. šovinių bei įvairios kompiuterinės įrangos, reikalingos tokiai nusikalstamai veiklai vykdyti. Padarytos žalos dydis bei nusikalstamos veikos mastas bus nustatytas tyrimo metu.

Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą atlieka Kauno apskr. VPK Kriminalinės policijos pareigūnai. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

GALERIJA

  • Kaunietis 772 kartus atsiskaitė JAV piliečių kredito kortelėmis
  • Kaunietis 772 kartus atsiskaitė JAV piliečių kredito kortelėmis
  • Kaunietis 772 kartus atsiskaitė JAV piliečių kredito kortelėmis
Policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Petras

Už tokius dalykus ne 6 metai kalėjimo, bet 26 metai, tai tada gal ir kiti bijotų taip daryt. O dabar šitokiu mastu atsiskaitė svetimomis kredito kortelėmis ir nieko. Jug jis labai daug praturtėjo. Reikia visą jo turtą konfiskuot, jug pirko ne vien buitinė techniką už svetimus pinigus, bet ir dar daug, daug ką. O jeigu būtu buves nesučiuptas, tai ir toliau būtu veikes.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS