Iš Vainatrakio kapinių pavogta daugiau nei pusšimtis tujų: nuostoliai – tūkstantiniai | Diena.lt

IŠ VAINATRAKIO KAPINIŲ PAVOGTA DAUGIAU NEI PUSŠIMTIS TUJŲ: NUOSTOLIAI – TŪKSTANTINIAI

  • 10

Iš Kauno rajono Vainatrakio kapinių pavogta daugiau nei pusšimtis tujų. Patirti nuostoliai skaičiuojami tūkstančiais. Prižiūrėtojai sako, kad su šaknimis iškasti augalai gali būti parduoti turgavietėse.

Kaip praneša LNK, vagišiai išsikasė 56 tujas. Kapinių vedėjas rodo, kad jos iškastos taip, kad kuo mažiau atkreiptų dėmesį – tam tikrais tarpais.

Kai kur medžiai iškasti po kelis arba po vieną. Tikėtina, kad nuošaliose kapinėse vagys darbavosi prietemoje.

„Atrinktos pačios gražiausios, pačios aukščiausios. Jos čia kai kurios yra išaugintos iki 2 metrų. Mes čia jas labai puoselėjome, bandėme atgaivinti, dirvožemis blogas. Ir visos įdėtos pastangos pritraukė vagis“, – sakė Vainatrakio kapinių vedėjas Romualdas Nekrošius.

Pasak kapinių prižiūrėtojų, akivaizdu, kad nusikaltimas planuotas iš anksto. „Buvo dvi vagystės – jos yra įvykę savaitės periodu. Vieną kartą buvo pavogtos 27, kitą kartą 29 tujos. Bendroje sumoje tai yra virš trijų tūkstančių eurų nuostolis“, – sakė „Kapinių priežiūros“ direktorius Ričardas Čėsna. 

Viena dalis tujų pavogta iš žmonių kapinių, kita dalis – iš gyvūnų kapinių. 

Aplinkiniai sukrėsti dėl tokio įžūlumo. „Žmonės visiškai negerbia kapinių. Tokios vietos šventos. Na, nederėtų taip daryti. Kažkaip, kvailas labai poelgis“, – sakė vienas vyras.

„Tai yra baisu, šventvagiška. Jeigu nieko švento neturi, tai kas per žmonės?“ stebėjosi ir sutikta moteris. 

Šiose kapinėse tujos vagiamos ne pirmą kartą. Pernai taip pat iškasta apie pusšimtį tujų. Jų surasti nepavyko, tačiau imtasi apsaugos priemonių, medžiai sužymėti. Šį kartą pavogtos tujos buvo nežymėtos.

„Dabar visos tujos, esančios kapinėse, yra pažymėtos specialiais dažais. Pažymėti kamienai, kad negalėtų nei apipjaustyti šakų, nei jų patrumpinti“, – sakė Vainatrakio kapinių vedėjas R. Nekrošius.

Direktorius viliasi surasti tujas ir prašo atsiliepti neseniai šiuos augalus pirkusius žmones arba žinančius, kas neseniai pasisodino didelį jų kiekį. 

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltinimą gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tiesa, tujos nėra vieninteliai ilgapirščių taikiniai – vagiama viskas, kas pakliūva po ranka. „Ypatingai vagia baltas rožes, – sakė R. Čėsna. – Vagiamos ir žvakidės.“

Ši tujų vagystė kapinėms atnešė didžiausią nuostolį iš visų buvusių.

Daugiau – vaizdo įraše:

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Kostas

siulau pagavus vagy kuris vagia kapinese ,pirma sulauzyt pirstus ,o po to isjungt ir atia

Na ,sunku protu suvokti !

ant kiek reikia būti proto menkystomis ,kad sugalvoti tokioje vietoje vogti tujas .Manau, likimas "atlygins" tokioms žmogystoms ir visas gyvenimas ant žemės gali virsti tik tragedijomis arba pelenais .Pagaliau ,žmonės turi atkreipti dėmesį ,pas ką atsirado šiuo metu daug tujų ,nes jų nelaikys paslėpę rūsyje ,tikrai apsodino ar apsodins teritoriją ,tik klausimas ,kaip gyventi toje teritorijoje ,kai žinai ,kad tujos vogtos iš kapinių ? Manau ,jau labiau nebegalima nužmogėti ,juk visi esame šioje žemėje laikini ir mirusiųjų ilsėjimosi vietą ir teritoriją reikia neniokoti,bet gražinti ,ten turi būti ne tik tyla ir ramybė ,bet ir amžina pagarba išėjusiems .

Anglas

Pavogė kapinių darbuotojai alga maža dėl to viska vogė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS