Vairuotojas grasino prie trikojo dirbusiai pareigūnei: Marijampolė maža, vis tiek tave susirasiu | Diena.lt

VAIRUOTOJAS GRASINO PRIE TRIKOJO DIRBUSIAI PAREIGŪNEI: MARIJAMPOLĖ MAŽA, VIS TIEK TAVE SUSIRASIU

Marijampolės policininkei dėl trikojo grasinęs vairuotojas nubaustas 3,4 tūkst. eurų bauda, pranešė prokuratūra.

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) patenkino Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorės kasacinį skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo marijampolietis G. B. pripažintas kaltu dėl grasinimo valstybės tarnautojui.

Bylos duomenimis, 2020 metų sausį G. B. grasino Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnei, atliekančiai tarnybines užduotis.

Policijos pareigūnei Marijampolės mieste tamsiu paros metu patruliuojant su trikoju, prie jos prisistatė G. B., kuris prieš tai pro pareigūnę pravažiavo didesniu nei leistina greičiu. Vyras ėmė grasinti pareigūnei susidorojimu, išplūdo ją įvairiais necenzūriniais žodžiais, reikalavo išjungti prietaisą, matuojantį automobilių greitį ir išvažiuoti.

Pasak prokuratūros, naudodamas necenzūrinius žodžius G. B. ne tik siekė pažeminti pareigūnės garbę ir orumą, tačiau turėjo tikslą ir ją įbauginti.

Vyras teigė, jog Marijampolė yra per mažas miestas, jis vis tiek susiras policininkę ir jai bus blogai. Išsakęs grasinimus G. B. sėdo atgal į savo automobilį ir, pavažiavęs atgal, ėmė akinti pareigūnę šviesomis, spaudė akceleratorių, kad sukeltų kuo didesnį triukšmą bei dar labiau įbaugintų pareigūnę. Policininkė įvykio metu buvo viena.

Dėl grasinimo valstybės tarnautojai buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jį atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorai.

Marijampolės apylinkės teismas pernai vasarį G. B. pripažino kaltu dėl grasinimo valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, tačiau nuteistojo apeliacinį skundą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas praėjusių metų balandžio mėnesį vyrą išteisino, neįžvelgdamas jo kaltės.

Marijampolės apylinkės prokuratūros prokurorė antros instancijos teismo sprendimą kasacine tvarka apskundė Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Šis teismas, įvertinęs visas įvykio aplinkybes, paliko galioti pirmos instancijos teismo nuosprendį, kuriuo G. B. pripažintas kaltu dėl grasinimų valstybės tarnautojui ir jam paskirta bauda.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Staska

Ka tie agurkai? Su uniforma jau jauciasi dievai. Nereik gal sitaip susireiksminti? Papirkti purvini isgamos.

Aš \\\\\\.../////

skaitau tik Kauno Dieną.

Gerb.Redakcija ??? \\\\\.../////

Kame klausimas?,jau neįmanoma apsigiti nuo KAZINO reklamų.Baidai kaip uodus,o jų vistiek pilna.___Negi jiems taip sekasi maustyti kvailius,nes ta "reklama" kas kelios sekundės ir vaivorykštės spalvomis velniški pinigai.Bendrai aš tu lošėjų neužjaučiu,nes pilno proto žmogus savo valia pinigų sukčiams nekiša.Ligoniai.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS