Vilčinskų istorijoje – naujas posūkis: pakomentavo, kada vaikai bus perduoti tėvams | Diena.lt

VILČINSKŲ ISTORIJOJE – NAUJAS POSŪKIS: PAKOMENTAVO, KADA VAIKAI BUS PERDUOTI TĖVAMS

  • 16

Naujausias teismo sprendimas Vilčinskų istorijoje – antradienį Kauno apygardos teismas panaikino leidimą iš jų paimti vaikus. Vilčinskams palankų sprendimą priėmęs teismas iš esmės remiasi pažeista procedūrų eiga, esą teismo leidimas atimti vaikus negali būti išduotas anksčiau paties vaikų paėmimo. Vilčinskų byloje teismas leidimą išdavė dviem dienoms anksčiau nei atimti vaikai.

Kur Vilčinskų vaikai yra dabar, ką vaiko teisių specialistai darys toliau, komentavo Kauno miesto vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Andželika Vežbavičiūtė.

– Kauno apygardos teismui dėl procesinių klausimų panaikinus ankstesnės instancijos išduotą teismo leidimą, šiandien vaikus grąžiname.

– Grąžinate tėvams? Kada tai įvyks?

– Su vaiko tėvais sutarėme dėl perdavimo laiko. Taip pat tą klausimą aptarėme su globėju, susitiksime su vaikais, su jais pasikalbėsime, informuosime juos apie sprendimą ir juos perduosime tėvams. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

– Kur jie buvo iki šiol? 

– Vaikai buvo pas globėjus, globos centre. 

– Ši istorija sulaukė labai daug žiniasklaidos dėmesio po to, kai Vilčinskai bandė išsivežti vaikus į kitą šalį. Kiek laiko jie buvo pas globėjus? Kiek jie nematė savo tėvų? 

– Su tėvais jie bendravo kasdien, ši teisė buvo užtikrinta. 

– Ar tai buvo netikėtas teismo sprendimas?

– Tiesą sakant, taip. Turėjome ir kitą sprendimą. Kadangi tėvai dėjo pastangas priimti pagalbą, kreipėsi dėl socialinių paslaugų, buvo numatytas atvejo vadybos posėdis ir įvertinus tėvų dedamas pastangas, pokyčius, sprendimas galėjo būti priimtas ir atvejo vadybos posėdžio metu. 

– Ar dabar yra kažkokia grėsmė vaikams?

– Kadangi, kaip minėjau, tėvai priėmė pagalbą, dėjo pastangas priimti tą pagalbą, nebuvo lengvas procesas, tačiau situaciją žinome tiek iš globėjo, tiek iš socialinių partnerių, šiandien dienai vertiname, kad vaikams tiesioginės grėsmės nėra. Tačiau bendradarbiavimas tiek su specialistais, tiek su tėvais labai skatintinas ir jis bus tęsiamas tol, kol reikės pagalbos. Mes žinosime vaikų situaciją ir tikimės, kad tėvai bendradarbiavimą tęs ir suvoks bendradarbiavimo pagalbos priėmimo prasmę.

Mes žinosime vaikų situaciją ir tikimės, kad tėvai bendradarbiavimą tęs ir suvoks bendradarbiavimo pagalbos priėmimo prasmę.

– Nematote tikimybės, kad kaip ir prieš keletą mėnesių, gali būti bandoma vaikus išvežti į kitą šalį?

– Labai tikimės, kad kur vaikai begyventų, nes tėvai turi teisę išvykti į kitą šalį, kad tėvai užtikrins tinkamai vaikų teises ir savo pareigas vykdys tinkamai. 

– Ar bus skundžiamas teismo sprendimas?

– Kadangi nuo teismo leidimo išdavimo praėjo labai ilgas laiko tarpas, mes vertiname šiandieninę situaciją. Todėl dabar sprendimas yra neskųsti. 

LNK.lt primena, kad Vilčinskų šeimos istorija Lietuvoje pagarsėjo, kai tėvas 5-erių, 7-erių ir 9-erių metų amžiaus vaikus pernai liepą pasiėmė iš Kaune esančio vaikų gerovės centro „Pastogė“ ir pabėgo, slapstėsi nuo pareigūnų. Vėliau tėvai su vaikais buvo surasti Lietuvos pasienyje su Baltarusija. Kaip teigė teisėsauga, šeima greičiausiai ketino kirsti sieną. Vaikų tėvai ir juos automobiliu vežęs asmuo sulaikyti ir Vilčinskai kaltinami pagrobę tris savo vaikus, kuriuos teismas buvo leidęs iš jų paimti.


Ketina atsisakyti ieškinio

Kauno apygardos teismui panaikinus žemesnės instancijos teismo nutartį dėl Vilčinskų vaikų paėmimo bei vykstant teigiamiems pokyčiams šeimoje, Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba ketina atsisakyti ieškinio dėl tėvų valdžios apribojimo ir išlaikymo vaikams priteisimo.

„Siūlymai riboti tėvams teises gali būti peržiūrimi, keičiami arba jų atsisakoma visos bylos nagrinėjimo metu. Tad atsižvelgiant į teigiamus pokyčius šeimoje, priimamas paslaugas, planuojama, kad šis siūlymas bus atsiimtas“, – rašoma Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Kauno miesto skyriaus vedėjos Andželikos Vežbavičiūtės atsakyme BNS.

Šiuo ieškiniu, kuris dar nagrinėjamas Kauno apylinkės teisme, siekiama apriboti tėvų valdžią Vilčinskams ir iš jų priteisti išlaikymą trims nepilnamečiams vaikams.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Pasiilgęs vaikų.

Vilčinskams gerai pasisekė susigražinti vaikučius o aš savo vaikučių nepažystų nesu matęs daugiau dešimt metų jau susvetimėjimas, nežinau kur vaikai yra domėjausi atsakymas pamiršti vaikus jei nenoriu turėti problemų paaiškino Klsipėdos vaikų gestapas . Klaipėdos savivaldybės vaikų gestapas ikalino vaikus vaikų namuose kur buvo vaikai daužomi , kankinami dangstant nusikalstamas veikas korupcija , piknaudžiavima tarnybine padėtimi . Vaikus daužė , kankino ikalino kam pasipriešinau sistemai nedangsčiau nurodytų nusikaltimų korumpuotų valstybinių banditų , Korupcijos , piknaudžiavimo tarnybine padėtimi , dokumentų klastojimo neteisėtų pajamų gavima, sodros dokumentų klastojima ir t.t. Klaipėdos savivaldybės vaikų gestapas grasino pamiršti vaikus ju daugiau nematysiu pamiršti jog kada gyvenime turėjau vaikus grasino vaikus parduos kaip donorai organams i užseni o mane ikalins užpirks kokia byla sugalvos padaryti , jei ginsiu vaikus ir kada dar gyvenime norėsiu pamatyti susitikt

kauniete

tevas labai pablyskes.gal serga

žmogus

SS valstybe i teisma ir palikit laukini kapitalizma europos sajunga,nes cia naikinama viskas.,sekmes tevam ir vaikam bukit laimyngi..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS