Vyras 26 kartus pripažintas kaltu: šį kartą perlipo tris tvoras ir pabėgo iš kalėjimo (papildyta) | Diena.lt

VYRAS 26 KARTUS PRIPAŽINTAS KALTU: ŠĮ KARTĄ PERLIPO TRIS TVORAS IR PABĖGO IŠ KALĖJIMO (PAPILDYTA)

Dėl vagysčių ir kitų turtinių nusikaltimų anksčiau teistą asmenį Kauno apylinkės teismas pripažino kaltu dėl pabėgimo iš įkalinimo įstaigos. Tai tapo jau 26-uoju teistumu 37-erių Roberto Visockio, kuriam pavyko slapstytis laisvėje daugiau kaip tris savaites ir per visas pernykštes didžiąsias metų šventes, biografijoje.

Kaip pirmadienį pranešė teismas, R. Visockiui balandžio 26 dienos nuosprendžiu skirta šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Subendrinus ją su neatlikta bausme,  skirtas galutinis trejų metų ir keturių mėnesių įkalinimas.

Bylos duomenimis, pernykštę gruodžio 21-ąją, atlikdamas terminuotą laisvės atėmimo bausmę Pravieniškių 2-ajame kalėjime pusiau atviro tipo sąlygomis, R. Visockis perlipo tris šios įkalinimo įstaigos tvoras ir iš jos pabėgo.

Bėglys teigė sugalvojęs pabėgti iš kalėjimo, kad atkreiptų į save dėmesį. Duodamas parodymus teisme jis teisinosi, kad pasielgė tada neapgalvotai ir nepateisinamai.

Bylos duomenimis, kalėjimo  pareigūnai, pastebėję kopėčiomis lipantį R. Visockį, perspėjo jį, kad bus panaudotas šaunamasis ginklas. Tačiau bėglys į tai nereagavo ir netrukus pasišalino nežinoma kryptimi.

Anot R. Visockio, pabėgęs iš įkalinimo įstaigos, jis keletą dienų slapstėsi miške – pelkėje ir girdėjo, kad jo ieško pareigūnai. O po to bėgiais ir miškais ėjo iki Kauno. 

R. Visockis buvo sulaikytas tik šiemet – sausio 13-ąją, kai keliolika minučių po vidurnakčio buvo aptiktas viename Vilniaus daugiabučio, esančio taip pat Sausio 13-osios gatvėje, rūsyje. Kaip tada pranešė jį sulaikę Lietuvos kalėjimų tarnybos paregūnai, įtariama, kad R. Visockiui slapstytis padėjo asmuo, kuris pats prieš kelias dienas buvo grįžęs iš laisvės atėmimo vietos.

Minėtas Kauno apylinkės teismo Kaišiadorių rūmų nuosprendis, paskelbtas praėjusią savaitę R. Visockiui, per 20 dienų dar gali būti apskųstas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

To Oioi

Nes mižniai permyžo, kam jie tada su ginklais saugo sargyboje ir nesinaudoja statutu, o šaudo kur nereikia į moterį kaime.

oioi

TAI KO NEPANAUDOJO GINKLO?

Vaje,vaje

Iki ko nusirito Lietuva.Net 26 kartus teisto recidyvisto,nesugeba kalėjime išsaugoti.Ką jau bekalbėti,apie kitus nusikaltėlius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS