„Yamaha“ vairuotojui teks kurį laiką pamiršti ne tik motociklą | Diena.lt

„YAMAHA“ VAIRUOTOJUI TEKS KURĮ LAIKĄ PAMIRŠTI NE TIK MOTOCIKLĄ

  • 0

Liepos 1-7 dienomis Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių kuopos pareigūnai tikrino, kaip transporto priemonių vairuotojai bei pėstieji eismo dalyviai laikosi kelių eismo taisyklių.

Liepos 7 d. apie 16.35 val. Kauno rajone, Karmėlavoje esančioje Vilniaus gatvėje, pareigūnai pastebėjo motociklą „Yamaha“, kuris važiavo stipriai didesniu, nei leistina greičiu. Nustatyta, kad 29-erių motociklininkas važiavo net 136 km/val. greičiu, kuomet gyvenvietėje maksimalus leistinas greitis yra 50 km/val. Tiesa, vairuotojui teks bauda ne tik už greičio viršijimą, bet ir už ne vietoj pritvirtintą ženklą. Sustabdžius šio vyriškio kelionę, pastebėta, kad valstybiniai numeriai pritvirtinti visai ne ten, kur gamintojo numatyta, o taip, kad būtų sunku identifikuoti transporto priemonę. Vyrui gresia bauda iki 550 eurų ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Per praėjusią savaitę pareigūnai nustatė iš viso 70 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus: devyni vairuotojai viršijo greitį nuo 10 iki 20 km/val., 40 – nuo 20 iki 30 km/val., 12 – nuo 30 iki 40 km/val, šeši – nuo 40 iki 50 km/val., dar trys – daugiau nei 50 km/val. Taip pat tikrintas ir transporto priemonių vairuotojų blaivumas. Iš viso išaiškinti penki neblaivūs automobilių vairuotojai. Taip pat nustatyti trys neblaivių dviračių vairuotojai.

Liepos 4 d. apie 21.35 val. Kaune, Vandžiogalos pl., sustabdytas patikrinimui dviratininkas, kuriam įtartinai sunkiai sekėsi važiuoti dviračiu. Patikrinus dviratininką alkoholio matuokliu, paaiškėjo to priežastis – 50-metis vyras buvo apgirtęs. Matuoklis pareigūnams parodė 2,23 promiles, o pareigūnai dviračio vairuotojui – administracinių nusižengimų protokolą, pagal kurį teks susimokėti baudą galinčią siekti ir 200 eurų.

Liepos 7 d. apie 15.50 val. pareigūnams patruliuojant kelyje A5 Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 16 km, patikrinimui buvo sustabdytas automobilis „Alfa Romeo“. Bendraujant su pareigūnais nuo vairuotojo jautėsi panašus į alkoholį kvapas, tad nuspręsta pasitikrinti blaivumą alkoholio matuokliu. Šis parodė, kad pareigūnų nuojauta neapgavo – vyras, rizikuodamas tiek savo, tiek ir kitų gyvybėmis bei sveikata, vairavo automobilį būdamas apsvaigęs. 32-ejų vyrui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis (1,88 prom.) ir pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Praėjusią savaitę pareigūnai užfiksavo 28 pėsčiųjų eismo dalyvių padarytus Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Lygiai tiek pat (28) užfiksuoti pavojingo ir chuliganiško vairavimo pažeidimai. Taip pat pareigūnai nustatė šešis asmenis, vairavusius transporto priemones, tačiau neturinčius teisės to daryti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS