Prekių kilmės sertifikatai išduodami ir elektronine forma | Diena.lt

PREKIŲ KILMĖS SERTIFIKATAI IŠDUODAMI IR ELEKTRONINE FORMA

  • 0

Nuo gegužės 20 d. Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmai pradeda išdavinėti elektroninius prekių kilmės sertifikatus. Kiekvienais metais vis daugiau šalių išduoda ir priima elektroninius prekių kilmės sertifikatus. Mums prisijungus prie pasaulinės elektroninių dokumentų išdavimo ir patikros sistemos, prekių kilmės dokumentus išduosime tiek popierine, tiek elektronine forma

„Esame verslo partneris, padedantis auginti ir kompetencijas ir verslus, atstovaujame verslą dialoge su valdžia bei sėkmingai padedame rinkų plėtroje. Išlaikydami ilgaamžes rūmų funkcijas ir tradicijas, keičiamės ir savo paslaugas pritaikome besikeičiančiam verslui. Pasaulinė pandemija ir krizė dar ryškiau nubrėžė kryptį naujų technologijų poreikiui ir skaitmenizacijai. Tai skatina visus tobulėti, todėl nuo šiol Jums gauti prekių kilmės sertifikatus taps daug paprasčiau.“ – sako Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas Zigmantas Dargevičius.

Elektroninių sertifikatų išdavimas leis įmonėms pateikti ir gauti dokumentus nuotoliniu būdu. Naudojantis sistema trumpės dokumentų išdavimo terminas, dokumentai bus patvirtinami ir grąžinami išvengiant vykimo į rūmus. Įmonės galės greitai nukopijuoti, redaguoti ir iš naujo pateikti dokumentus ankstesnių sertifikatų pagrindu. Patogi vartotojams sistema informuos eksportuojančią įmonę apie visus veiksmus formuojant ir išduodant jų užsakytus prekių kilmės sertifikatus.

Kauno ir Marijampolės regionų įmonės, norinčios naudotis elektroninių sertifikatų išdavimo sistema, turi registruotis interneto puslapyje adresu https://www.esscert.com/list-of-agents/?country_id=118, pasirinkdamos Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų nuorodą. Įmonės įgaliotas asmuo taip pat gali kreiptis į rūmų darbuotojus, atsakingus už prekių kilmės sertifikatų išdavimą Kaune tel.: 8 37 229615, el. paštas: sertifikatai@chamber.lt ir Marijampolėje tel.: (8 343) 55 568, el. paštas: dana.liukineviciene@chamber.lt

Elektroninių prekių kilmės sertifikatus priima daugelis šalių visame pasaulyje. Turėdama elektroninį prekių kilmės sertifikatą, atitinkamos šalies muitinė, kita institucija ar Jūsų klientas, galės internetinėje sistemoje patikrinti, ar tikrai buvo išduotas konkretus prekių kilmės sertifikatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS