M. Žukausko marškinėliai - Šiaulių arenos palubėse (komentaras) | Diena.lt

M. ŽUKAUSKO MARŠKINĖLIAI - ŠIAULIŲ ARENOS PALUBĖSE (KOMENTARAS)

Šiaulių“ klubas tęsia šiemet Lietuvoje prasidėjusią tradiciją į arenos palubes iškelti labiausiai komandai pasižymėjusių krepšininkų marškinėlius. Vakar prieš rungtynes su Kauno „Žalgirio“ klubu buvo pagerbtas ilgametis pastarojo klubo ir „Šiaulių“ ekipos žaidėjas Mindaugas Žukauskas.

Žiūrovams buvo parodytas trumpas filmukas su Arvydo Sabonio linkėjimais, o Žukauskui atsistoję plojo keturi tūkstančiai arenoje susirinkusių sirgalių. Penktuoju numeriu pažymėti krepšininko marškinėliai buvo iškelti į Šiaulių arenos palubes, o pasirinkti jų ateityje nebegalės nė vienas komandos žaidėjas.

Į arenos palubes iškelti labiausiai komandai nusipelniusių krepšininkų marškinėlius pirmasis nusprendė Utenos „Juventus“ klubas. Aukštaičiai per pirmąjį šio sezono mačą taip pagerbė vieną komandos įkūrėjų, dabar klubo prezidento ir trenerio asistento pareigas einantį Žydrūną Urboną. Didžiulėse arenose rungtyniaujantys Lietuvos grandų klubai šios, NBA itin populiarios, tradicijos kol kas neperėmė.

Po praėjusio sezono karjerą baigęs 37 metų 201 cm ūgio puolėjas teigė esąs pamalonintas, kad buvo pagerbtas per rungtynes su „Žalgiriu“.

„Šiauliams“ ir „Žalgiriui“ atidaviau tikrai daug metų. Tai dvi komandos, kuriose subrendau, kaip žaidėjas, todėl labai malonu, kad buvau pagerbtas per mačą su „Žalgiriu“. Jaučiausi labai pagerbtas ir sužavėtas. Nedaug trūko, kad išspausčiau ir ašarą“, – teigė Žukauskas.

Su garsiausiu šalies klubu Žukauskas 1998 metais triumfavo Europos taurės turnyre, o 1999 metais iškovojo Eurolygos čempiono titulą. 2003 metais su Lietuvos rinktine puolėjas iškovojo Europos čempionato aukso medalį, o vilkėdamas Sienos „Montepaschi“ klubo marškinėlius 2003 ir 2004 metais iškovojo trečiąsias vietas Eurolygos turnyre.

Žukauskas tvirtino, kad rungtyniaudamas užsienyje matė nemažai klubų, kurie labiausiai nusipelniusių savo krepšininkų marškinėlius iškeldavo į arenos palubes. Anot puolėjo, iš NBA atėjusią tradiciją krepšinio šalimi tituluojamos Lietuvos klubai turėtų perimti vis labiau.

„Tai tikrai labai graži tradicija. Taip ne tik pagerbiamas komandai daug metų atidavęs žaidėjas, bet ir kuriama klubo istorija. Dabar geriausius krepšininkus visi pažįsta, bet praėjus daugeliui metų jų niekas nebeprisimins. Išvydę arenos palubėse kabančius marškinėlius gerbėjai peržvelgs istoriją ar internetą ir geriau susipažins su klubu. Todėl man atrodo, kad tai turėtų būti daroma dažniau. Ypač, jeigu esame krepšinio šalis“, – teigė Žukauskas.

Po praėjusio sezono karjerą baigęs puolėjas pradėjo naują gyvenimo etapą. Jį išugdžiusiame „Šiaulių“ klube Žukauskas eina vadybininko pareigas. Buvęs krepšininkas daug bendrauja su komandos legionieriais, rūpinasi, kad jiems nieko netrūktų.


Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS