„Arlekinas“ ir „Scanorama“ kviečia į „Kino pasimatymų savaitę“ | Diena.lt

„ARLEKINAS“ IR „SCANORAMA“ KVIEČIA Į „KINO PASIMATYMŲ SAVAITĘ“

  • 0

Kino teatras „Arlekinas“ ir Europos šalių kino forumas „Scanorama“ vasario 14–20 d. kviečia į „Kino pasimatymų savaitę“ su septyniais europietiškais filmais ir juos lydinčia kultūrine programa – susitikimus su visuomenės ir kultūros asmenybėmis.

„Žaisminga ir turtinga programa kvies žiūrovus į pasimatymus su naujausiais „Scanoramos“ filmais ir įtrauks į intriguojantį kultūrinį nuotykį, provokuojantį netikėtiems ir įkvepiantiems susitikimams. Džiaugiuosi, kad šioje romantiškoje avantiūroje dalyvaus ne tik didieji miestai, bet ir Lietuvos regionai, kuriuose ne tik praleidome įsimintinas vasaros atostogas, bet ir išsikėlėme tikslą pristatyti europietiško kino naujienas visus metus“, – teigia festivalio įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Pasimatymai kino teatre „Arlekinas“ – kasdien po filmą.

„Kino pasimatymų savaitės“ programa atveria plačią europietiško kino perspektyvą ir perteikia jos įvairovę bei gyvybingumą.

Vasario 17 d. 20 val. – „Štai ir mes“

Jautri istorija apie tėvo ir sūnaus santykius, kurioje klasikinio pasakojimo ramybę nušviečia subtilaus humoro blyksniai. Tiesiai iš prestižinio Kanų kino festivalio!

Vasario 19 d. 15 val. – „Fabianas“

Tarpukario spindesys ir nuovargis, dekadentiški vakarėliai, dailininkų studijos ir, žinoma, meilė 1931 m. Berlyne.

Prestižiniame Berlyno kino festivalyje pristatytas „Fabianas“ vadinamas įsimintiniausiu pastarojo meto vokiečių filmu – įsitikinkite, apsilankę kino teatre!

Vasario 19 d. 20 val. – „Nedvejok“

Karinė misija Artimuosiuose Rytuose ir netikėtomis intonacijomis suskambantys karo etikos klausimai. Įtemptas siužetas su nenuspėjamais posūkiais – nedvejokite!

Vasario 20 d. 16 val. – „Bergmano sala“

Poetiška meditacija apie kūrybą ir jausmus įstabioje šiaurietiškoje gamtoje – legendinėje Faro saloje, kurioje gyveno ir kūrė kino genijus Ingmaras Bergmanas.

Seanse svečiuosis kito menininko – Tomo Mano, atradusio įkvėpimą Nidoje, muziejaus vadovė Lina Motuzienė.

Vasario 20 d. 20 val. – „Beibis nindzė“

Jeigu juoktis, tai tik su viena geriausių Europos komedijų!

Norvegų režisierės Yngvild Sve Flikke filmas „Beibis nindzė“ buvo paskelbtas geriausia europietiška komedija Europos kino apdovanojimuose, o pagrindinį vaidmenį atliekanti Kristine Thorp – tituluota geriausia aktore prestižiniuose Norvegijos kino apdovanojimuose „Amanda“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS