Baltijos baleto teatro „Mindaugas“ atgims Palangoje | Diena.lt

BALTIJOS BALETO TEATRO „MINDAUGAS“ ATGIMS PALANGOJE

  • 0

Liepos 6-ąją, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, vienintelį kartą pajūryje, Palangos koncertų salėje, Baltijos baleto teatras rodys spektaklį „Mindaugas“.

Šiuolaikiškame dramos ir šokio projekte skambės vieno garsiausių šalies poetų Justino Marcinkevičiaus tekstai iš poemos „Mindaugas“, susipins baletas, vizualios projekcijos, įspūdingas apšvietimas ir specialiai šiam pastatymui kurta Mykolo Natalevičiaus muzika bei choreografija.

Mindaugo asmenį, valdovo vaizdinį ir valstybės pamatų kūrimo istoriją spektaklyje atskleis jaunos kartos režisierės, choreografės Marijos Simonos Šimulynaitės suburta komanda iš visos Lietuvos. Spektaklyje šoks profesionalūs Baltijos baleto teatro šokėjai, scenografijai (scenografas, kostiumų autorius – Erlandas Smolskas) išskirtinumo suteiks specialiai kuriamos vaizdo instaliacijos, muzikoje bus girdėti folkloro ir vargonų aidai, jie susipins su elektronika.

Šis „Mindaugas“ – aktyvus, judrus, vizualus, plastiškas ir temperamentingas. Režisierė kartu spektaklio videoprojektų autoriumi Rimu Sakalausku, ieškodami simbolio dramaturgijoje, jį pateikia įspūdingai, šiuolaikiškai, suprantamai ir vizualiai patraukliai tiek jaunajai, tiek vyresniajai kartai.

Režisierės teigimu, spektaklis atspindi ir mūsų laikų aktualijas. „Dabar mes, kaip XIII a. lietuviai, išsiskaldę po savo pilaites, žemeles, nedrįstame jungtis, vienytis. Nors ir baisiais būdais, bet Mindaugas mėgino visą Lietuvą sujungti. Ar jam pavyko? Manau, kad taip. Lietuviai – be galo kantri, stipri, galinga ir kovinga tauta. Noriu, kad šis spektaklis įkvėptų mūsų kartą būti ryžtingesne. Noriu, kad vienytumės ir kovotume už Lietuvą – tokią, kokią norėjo matyti Mindaugas, kokią norime ją matyti mes dabar ir mūsų vaikų ateityje“, – kalbėjo spektaklio režisierė M.S.Šimulynaitė.

Spektaklio atlikėjai: Jonas Čepulis, Aleksandra Metalnikova, Emilis Pavilionis, Mantas Barvičius, Martynas Vaidotas, Igoris Abramovičius, Telman Ragimov, Aleksandras Kleinas, Karolis Legenis, Žilvinas Beniuševičius, Ignas Armalis, Danielius Voinovas, Justas Girdvainis, Pijus Ožalas.

Spektaklio pradžia – 18 val., trukmė – 1 val. 20 min. (su pertrauka).

Bilietus platina „Bilietai.lt“.

GALERIJA

  • Baltijos baleto teatro „Mindaugas“ atgims Palangoje
  • Baltijos baleto teatro „Mindaugas“ atgims Palangoje
BBT archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS