Baroti galerijoje – jubiliejinė paroda | Diena.lt

BAROTI GALERIJOJE – JUBILIEJINĖ PARODA

  • 0

Šiandien 18 val. Baroti galerijoje (Didžioji Vandens g. 2) atidaroma Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos Dailės skyriaus mokinių paroda, skirta gimnazijos 40 metų jubiliejui. Paroda galerijoje bus eksponuojama iki kito penktadienio.

Klaipėdos E. Balsio menų gimnazija spalvingai pasitinka jau 40-ąją vasarą.

Dailės skyrius gimnazijoje įkurtas 1985 m., kai mokyklai buvo suteiktas kompozitoriaus E. Balsio vardas.

Pirmieji dailės skyriaus mokiniai buvo tik berniukai, kuriuos mokė pirmieji dailės mokytojai dailininkai – Rimantas Tunaitis ir Dainius Drulys, skulptorė Violeta Skirgailaitė, Lietuvos dailininkų sąjungos Klaipėdos skyriaus įkūrėja ir ilgametė vadovė.

Kasmet mokinių skaičius augo. Išaugo ir dailės mokytojų kolektyvas, kurį sudaro kuriantys menininkai – tapytojai, grafikai, skulptoriai, dizaineriai, ne tik ugdantys jaunąją dailininkų kartą, bet ir aktyviai dalyvaujantys Klaipėdos kultūriniame gyvenime, formuojantys kuriančios Klaipėdos veidą.

Jaunoji dailininkų karta gimnazijoje ugdoma pagal specializuoto meninio ugdymo programas.

Dailės pamokose mokiniai susipažįsta su spalvine, erdvine ir grafikos raiška, vaizduojamosios ir taikomosios dailės šakomis: tapyba, grafika, skulptūra, dizainu, keramika, rūbų modeliavimu, tekstile.

Mokiniai lavina piešimo, meno kūrinio komponavimo, spalvotyros, projektavimo įgūdžius, įgyja etnokultūros bei dailės ir architektūros istorijos žinių.

Dailės skyriaus ugdytiniai sėkmingai dalyvauja įvairiose Klaipėdos miesto ir šalies bei tarptautinėse meninės kūrybos parodose, konkursuose, projektuose.

Dauguma absolventų tęsia dailės studijas aukštosiose mokyklose Lietuvoje bei užsienyje ir savo kūryba įsilieja į meno pasaulį.

Dalelę šio gražaus pasaulio visiems besidomintiems daile yra galimybė išvysti Baroti galerijoje birželio 16–23 d.

Esami ir buvę mokiniai, jaunųjų kūrėjų meno mylėtojai ir visi kūrybos gerbėjai kviečiami į parodos atidarymą, kuriame žadamos dailės ir muzikos staigmenos – gimnazijos jaunųjų dailininkų kūriniais bus galima grožėtis skambant džiazo improvizacijoms.

GALERIJA

  • Baroti galerijoje – jubiliejinė paroda
E. Balsio menų gimnazijos moksleivių darbai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS