Bibliotekoje veikia kiemo skaitykla | Diena.lt

BIBLIOTEKOJE VEIKIA KIEMO SKAITYKLA

  • 0

Birželį visoje Lietuvoje prasidėjo renginių ciklas „Vasara su knyga“. Tai Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų organizuojami skaitymai ir kultūros renginiai, skirti Bibliotekų metams.

Prie jų prisijungė ir klaipėdiečiai. Klaipėdos apskrities viešosios Ievos Simonaitytės bibliotekai vykdant projektą „Ateik į kiemą!“, jos vidiniame kiemelyje atidaryta kiemo skaitykla.

Projekto „Ateik į kiemą!“ tikslas – ugdyti jaunimo elektroninių knygų ir žurnalų skaitymo įgūdžius atvirose erdvėse. Anot bibliotekininkų, skaitymas ne tik praturtina žodyną, bet ir gerina raštingumą, o elektroninių knygų skaitymas gerina kompiuterinį bei informacinį raštingumą: „Norisi, kad jaunimui knygų skaitymas būtų siejamas su teigiamomis emocijomis, o elektroninę knygą norisi parodyti kaip patrauklų ir įdomų užsiėmimą“.

Be knygų, kiemo skaitykloje siūloma ir daugiau įdomių užsiėmimų. Jaunimas kiemo skaitykloje gali atsigerti arbatos, rengti susitikimus su draugais, groti, repetuoti, piešti ant specialios lentos, kurti mandalas, žaisti stalo žaidimus.

Tik kiemo skaitykloje galima rasti unikalų bibliotekos sukurtą stalo žaidimą „Knygosūkis“, o kiekvieną pirmadienį nuo 12 iki 18 val. čia veikia stalo žaidimų klubas.

Skaitykloje visą vasarą vyks mokymai, koncertai, susitikimai su įdomiais žmonėmis.

Kieme sukurta patraukli jaunimui, jauki aplinka, kad čia būtų malonu leisti laiką. Skaitykloje nėra suvaržymų, reikalavimų laikytis tylos, kas yra įprasta daugelyje bibliotekų. Skaitykloje nėra bibliotekininko. Dažnai užduodamas klausimas, kuris apibūdina kiemo skaityklą, – ką veiktumei bibliotekoje, jeigu galėtumei veikti ką nori? Tai šiuolaikiška, patrauklu, jaunatviška, – džiaugėsi pirmieji kiemo skaityklos lankytojai. O tie, kurie joje dar nebuvo, gali būti suintriguoti trumpu filmu apie šią skaityklą: http://bit.ly/1ObSpuB.

Kiemo skaitykla veiks iki rugpjūčio 31 d. bibliotekos darbo laiku – I–V 10–18 val.

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba ir UAB „Baltic Pallets“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS