Č. Gabalis ir J. Milius gerbėjų širdis glostys garsiausių roko baladžių projektu | Diena.lt

Č. GABALIS IR J. MILIUS GERBĖJŲ ŠIRDIS GLOSTYS GARSIAUSIŲ ROKO BALADŽIŲ PROJEKTU

  • 1

Ypatingu talentu bei charizma apdovanoti atlikėjai Česlovas Gabalis ir Jeronimas Milius suvienijo jėgas bendram muzikiniam projektui. Rokeriai uostamiestyje pristatys akustinę programą, kuri paglostys širdį visiems roko baladžių gerbėjams.

Didžiulę charizmą ir sceninę patirtį turintys atlikėjai kai kuriuos legendinių roko grupių ir atlikėjų kūrinius yra dainavę ir seniau. Tačiau vyrai pabrėžia, kad kiekvieną kartą juos atlieka su nauju skambesiu. Balandžio 14 dieną Klaipėdos koncertų salėje rengiama programa taip pat ne išimtis. Visiems gerai žinomos ir mylimos roko baladės skambės akustiškai. Č. Gabaliui ir J. Miliui scenoje su fortepijonu talkins Feliksas Zakrevskis.

„Tai koncertas, kuris savo akustiniu skambesiu ne tik užburs, įtrauks, bet ir neleis jo pamiršti“, – neabejojo atlikėjai.

Č. Gabalis kartu su J. Miliumi smulkmeniškai rinko kūrinių programą, į kurią norėjo įtraukti pačius geriausius roko kūrinius. Geros muzikos mylėtojai Klaipėdoje turės galimybę išgirsti geriausius Rodo Stewarto, Stingo, „Scorpions“, Bryano Adamso, „U2“, „Queen“, „Bon Jovi“, „Whitesnake“ visų laikų hitus.

Vyrai juokiasi, kad dviejų rokerių muzikinis skonis sutampa, todėl problemų dėl pasirinkto repertuaro nekilo. O kai kurių roko baladžių nepasirinkti būtų buvusi tiesiog nedovanotina nuodėmė – nemažai kūrinių įtraukti į programą pasufleravo stulbinantis atlikėjų balso tembro panašumas. Lietuviškuoju B. Adamsu vadinamas Č. Gabalis dėl panašumo su garsiuoju užsienio atlikėju yra ne kartą patekęs į kuriozinę situaciją.

Prieš daugelį metų Jungtiniuose Arabų Emyratuose B. Adamso dainas atliekantis lietuvis netgi sulaukė vieno žiūrovo pasipiktinimo, esą jis apgaudinėja publiką ir leidžia Kanados žvaigždės įrašus. Vyrai netgi sukirto lažybų iš gėrimų dėžės, kurią Česlovas, žinoma, ir laimėjo.

„Vietinis žiūrovas po programos priėjęs pareiškė, kad aš nedainuoju gyvai, nes buvo įsitikinęs, kad tokio panašaus balso į B. Adamsą negali būti. Manė, kad leidžiame įrašą. Tačiau aš jam paprastai įrodžiau, kad jis klysta. Žmogui akys tik išsiplėtė, nes pralošė lažybas“, – juokėsi prisiminęs žinomas atlikėjas.

Lietuviško roko legenda pabrėžia, kad savo garsiausių baladžių programoje nesistengia aklai atkartoti garsiausių hitų. Todėl perteikti roko baladžių dvasią panoro akustiškai.

„Aš augau su tokia muzika, ji man kelia nostalgiją. Galima sakyti, visi šie atlikėjai ir grupės buvo mano mokytojai, iš kurių mokiausi dainavimo. Nors jaunystės laikais informacijos apie užsienio atlikėjus būdavo labai mažai, tačiau atsirasdavo žmonių, turinčių giminaičių užsienyje, kurie atsiųsdavo populiarių plokštelių. Tokie pasinaudodavo gera proga ir visus norinčius išgirsti, kaip skamba užsienietiška muzika, kviesdavo už pinigus. Surinkdavo iš kompanijos po 50 kapeikų, visi rateliu susėsdavome ir išsižioję klausydavome. Tuo metu buvau gal aštuntokas, tai buvo mano pirmoji pažintis su šiais atlikėjais. Kartais dainas gaudavau per Lenkijos radiją, bet dėl trikdžių sunku būdavo ką nors suprasti“, – šypsojosi Č. Gabalis.

GALERIJA

  • Č. Gabalis ir J. Milius gerbėjų širdis glostys garsiausių roko baladžių projektu
  • Č. Gabalis ir J. Milius gerbėjų širdis glostys garsiausių roko baladžių projektu
  • Č. Gabalis ir J. Milius gerbėjų širdis glostys garsiausių roko baladžių projektu
  • Č. Gabalis ir J. Milius gerbėjų širdis glostys garsiausių roko baladžių projektu
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

OHOHO

3 FAGS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS