Dovana miestui Jūros šventės proga | Diena.lt

DOVANA MIESTUI JŪROS ŠVENTĖS PROGA

  • 1

„Pražuvusi Klaipėda“ – projektas, kuriuo stengtasi rekonstruoti viduramžių Klaipėdos bendruomenės gyvenimą, aplinką, jų kasdienius darbus, vargus, rūpesčius ir linksmybes, remiantis 1535 m., 1624 m. ir 1650 m., Simono Dacho gyvenamojo laikotarpio piešiniais. Juose gana tiksliai pavaizduotas Klaipėdos planas leidžia įsivaizduoti to laiko miesto gyvenimą.

Nauja ekspozicija šv. Jono bažnyčios aikštės parodų paviljone bus pristatyta liepos 25 d., ketvirtadienį,  17 val.

Dešimtys miniatiūrinių lėlyčių, pagal istorinę medžiagą atkurti senojo miesto statinių fragmentai ir buities detalės atskleis to laiko uostamiesčio gyvenimo realijas. Projekto akcentais taps didžiosios miesto netektys – karų ir gaisrų suniokotos bažnyčios, kiti miestą garsinę statiniai.

Organizatoriai kviečia klaipėdiečius ir miesto svečius atvykti į naujo menininkės Aidos Raimondos Pečeliūnienės, Viešosios įstaigos „Klaipėdos šventės“ bei bendraminčių kūrybinio projekto „Pražuvusi Klaipėda“ pristatymą ir drauge keliauti į viduramžių Klaipėdą.

GALERIJA

  • Dovana miestui Jūros šventės proga
  • Dovana miestui Jūros šventės proga
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Padėka

Kūrėjai už tokį nuostabų kūrinį., štai kaip reikia mylėti savo miestą, jo istoriją ir žmones., tikiuosi miestelėnai ir miesto svečiai vertins šį kūrinį, juk kiek šilumos, ištvermės, pasiaukojimo, fantazijos reikia turėti savyje, kad gimtų toks šedevras.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS