E. Balsio gimnazijoje – madų šou | Diena.lt

E. BALSIO GIMNAZIJOJE – MADŲ ŠOU

  • 0

Avangardizmas – modernistinė meno kryptis, kuri į Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnaziją kiekvieną pavasarį suburia madai neabejingus moksleivius. Šių metų madų šou vadinosi "Klostės".

Sužavėjo scenografija

Jau tradicija tapęs renginys – avangardinių madų šou – kiekvienais metais tampa vis populiaresnis.

Šiais metais magiška data – balandžio 16-oji į gimnaziją savo sukurtų madų demonstruoti pritraukė daugybę kūrėjų. Renginyje dalyvavo 9–12 klasių gimnazijos jaunieji dizaineriai, kurie pristatė net 10 įspūdingų kolekcijų: "Indigo 22", "Balta", "Diferent spaces", "Gėlių selekcija", "Linijinis rėmas", "Kamisama", "Modernus barokas", "Angels warriors", "Varnos", "Generation X".

Renginio žiūrovai stebėjosi ne tik sukurtų madų originalumu, bet ir nuostabia scenografija, pristatant kolekcijas. Kiekvienas dizaineris išradingai sukūrė kolekcijų prezentacijas, pasitelkdamas tinkamą muziką, apšvietimą ir grakštų modelių žingsnį.

Proga įvertinti save

Kiekviena kolekcija leido pajusti vis naują potyrį – ir elegancijos dvelksmą, ir spalvų pliūpsnį ar pamatyti netikėtus formų sprendimus. Įprasta renginio vieta – mokyklos vargonų salė pasipuošė iškilminga bei išraiškinga raudona uždanga ir didingais dvyliktoko Gyčio Arošiaus piešiniais-plakatais. Modeliai scenoje žengė it profesionaliu podiumu.

Renginį praturtino ir svečiai – šokių klubas "Funky house", kuris netikėtai ir energingai pradėjo renginį. Tamsoje pasigirdo ritminga muzika. Įsiplieskus prožektorių šviesoms, žiūrovai galėjo mėgautis įdomia breiko kompozicija, kurią atliko klubo jaunesnioji ir vyresnioji kartos.

Kaip ir kiekvienais metais, tradiciškai jauniesiems dizaineriams talkino Klaipėdos valstybinės kolegijos Sveikatos fakulteto Grožio terapijos katedros studentės. Merginos kolekcijų modeliams atliko makiažus.

Šis renginys – puiki proga kūrybingiems jaunuoliams save įvertinti. Sudaryta komisija, kurios pirmininke sutiko tapti dizainerė Audronė Benetienė, po kiekvieno pristatymo vertino matytą reginį.

Įsitraukia vis daugiau

Tiesa, kadangi visi kūriniai buvo skirtingi bei originalūs, komisijai apsispręsti buvo labai sunku, tad buvo išskirtos trys prizinės vietos. Kiti dalyviai buvo nominuoti už originaliausią, elegantiškiausią, spalvingiausią kolekcijas, madą kitaip, meniškiausią ir ekspresyviausią kolekcijas. Žiūrovai garsiais aplodismentais išrinko ir publikos mylimiausią kūrybinį darbą.

Pirmoji vieta atiteko dešimtokei Patricijai Regesaitei už kolekciją "Gėlių selekcija", kuri taip pat pelnė ir žiūrovų simpatijas bei laimėjo nominaciją "Žiūrovų mylimiausia". Antroji vieta skirta 12 klasės mokinei Ievai Butkutei ir jos kolekcijai "Varnos", o trečioji vieta atiteko taip pat dvyliktokei Aistei Rimdeikaitei už kolekciją "Modernus barokas".

Avangardinių madų šou – gimnazistų laukiamas bei mėgstamas renginys. Bėgant metams ši šventė įtraukia vis įvairesnes individualių kūrėjų grupes. Galimybe pademonstruoti užslėptą talentą kurti arba demonstruoti savo sugalvotas, o ne pasaulietines madas, pasinaudoja nemažai gimnazistų, tokiu būdu sužinodami stipriąsias bei silpnąsias savo puses.

GALERIJA

  • E. Balsio gimnazijoje – madų šou
  • E. Balsio gimnazijoje – madų šou
  • E. Balsio gimnazijoje – madų šou
  • E. Balsio gimnazijoje – madų šou
  • E. Balsio gimnazijoje – madų šou
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS