Girulių bibliotekos erdvėse – floristikos paroda | Diena.lt

GIRULIŲ BIBLIOTEKOS ERDVĖSE – FLORISTIKOS PARODA

  • 1

Nuo rugsėjo 15 d. 16 val. iki rugsėjo 17 d. 16 val. Klaipėdos m. savivaldybės I. Kanto viešosios bibliotekos Girulių padalinio erdvėse reziduos septyni būsimi floristai-meistrai su savo diplominiais darbais.

Rugsėjo 15 d. 16.30 val. – floristikos darbų parodos atidarymas.

Jau tapo tradicija, kad fitodizaineris, „Gėlių fabriko“ ir tarptautinės floristikos mokyklos įkūrėjas Sigutis Kaminskas kartu su Latvijos floriste Aija Žagarina diplomantų darbus pristato viešai, surengdami išskirtinę floristikos parodą Girulių bibliotekoje.

Baigiamajam darbui kuriama po keletą įspūdingų gėlių kompozicijų: stalo dekoracija, vestuvinė puokštė, floristinis koliažas, puokštė sveikinimui, vainikas ir vazoninių gėlių objektas interjerui arba eksterjerui. Darbus pagal griežtus tarptautinius reikalavimus įvertins floristikos meistrai, tarptautinės mokyklos įkūrėjai ir mokytojai A. Žagarina ir S. Kaminskas. Nuo penkių iki dešimties balų bus vertinama kiekvieno floristikos kūrinio idėja bei išpildymas, kūrinio atlikimo technika, proporcijos ir spalvinis sprendimas.

Būsimiesiems diplomantams deleguota ir dar viena nelengva užduotis – sukurti vientisą ekspoziciją. Puokščių paroda turi būti estetiška ir stilinga.

Ketvirtadienį, rugsėjo 15 d. 16 val. tarptautinės floristikos mokyklos studentams bus įteikti baigimo diplomai, o 16.30 val. klaipėdiečiai ir miesto svečiai bus pakviesti apžiūrėti naujausių floristikos šedevrų.

Ši paroda – ne pirmoji Girulių bibliotekos erdvėse. 2019 m. gruodį čia vyko tarptautinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos floristų surengta paroda „Medis. Eglė. Žiema“, dedikuota Baltijos kelio 30-mečiui. Reikia tikėtis, kad floristų pamėgta bibliotekos erdvė sulauks dar ne vienos parodos.

GALERIJA

  • Girulių bibliotekos erdvėse – floristikos paroda
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

rasa

Klaipėdoje gyvena nuostabus Floristas, kurio gali pavydėti sostinė. Sigito puoštės- jo kūriniai, kiekvienas unikalus. Sėkmės didžiausios

SUSIJUSIOS NAUJIENOS