Į Smiltynę sugrįžta „Mėlynoji juosta“: kalbės apie švarią ir tvarią aplinką | Diena.lt

Į SMILTYNĘ SUGRĮŽTA „MĖLYNOJI JUOSTA“: KALBĖS APIE ŠVARIĄ IR TVARIĄ APLINKĄ

  • 4

Šį penktadienį 18 val. trečią kartą prie Klaipėdos prisiglaudusioje Smiltynėje (Smiltynės pl. 9) rengiamas meno festivalis „Mėlynoji juosta“ atsigręš į gamtą ir ekologiją bendrystėje su žmogumi.

Festivalis „Mėlynoji juosta“ ypatingą dėmesį skiria gamtai, ekologijai ir bendrabūviui. Festivalio rengėjai mano, kad svarbu kalbėti apie švarią ir tvarią aplinką, apie miestiečių savimonę ir atsakomybę aplinkai. Projekto dalyviai tirs žmogaus ir gamtos santykį. Menininkai, pasitelkę stebėjimo, pažinimo metodus, kurs įvietintus meno projektus – naudodami skirtingas disciplinas, persvarstys miesto kaip urbanistinio vieneto ir vandens materijos ‒ jūros saitus ir takoskyras.

„Vanduo gali tapti destruktyvia jėga arba transformacijos veiksniu, galinčiu sukurti struktūras, kurios atitiktų žmonių ir jūrų būtybių poreikius bei norus. Daugiau nei 95 proc. gyvybės egzistuoja po vandeniu, bet mes labai mažai žinome apie šiuos gylius. Jūros paviršius kviečia mus persvarstyti pasaulio paviršių. Tai yra ne tik santykio kaita, bet ir santykis tarp vandens ir žemės, žmogaus racionalaus proto ir pasąmonės, buvimo žmogumi ir buvimo žuvimi, tarp gyvo ir mirusio, praeities ir dabarties, – kalbėjo festivalio organizatorė Skaistė Marčienė. – Meno kūriniai išplės aplinkosaugos problemas į individo, bendruomenės ir žmonijos visuomenės sferas, kad ištirtų paslėptus ekosistemos randus. Festivalis taip pat skirtas tirti alternatyvius dalykus, kuriuos menas gali parodyti mūsų įsivaizduojamų jūrų kontekste.“

Festivalio programoje numatyta Juozapo Kalniaus fotografijų paroda „Jūra už tvoros“, Dano Aleksos skulptūra-performansas „85 litrai“, Gintauto Trimako instaliacija-performansas „Išlankstytas horizontas“, Geraširdys Linkėtojas skulptūra „Replika visoms kitoms brangioms medžiagoms“, Lino Kutavičiaus instaliacija „Švietimkūnis“. Renginį užbaigs baltiškos atmosferinės muzikos dueto „Tykumos“ (atlikėjai: Kristijonas Lučinskas ir Donatas Bielkauskas) instrumentinės muzikos koncertas.

Festivalį finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Festivalio partneris ‒ Kuršių nerijos nacionalinis parkas. Visi renginiai – nemokami.

GALERIJA

  • Į Smiltynę sugrįžta „Mėlynoji juosta“: kalbės apie švarią ir tvarią aplinką
  • Į Smiltynę sugrįžta „Mėlynoji juosta“: kalbės apie švarią ir tvarią aplinką
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

tvarus pliažas

paaiškinkite

anonimas

kad tik niekadėjai nepagalvotu kad tai jiems

Aha

kažkas susuko projektuka ,,skiriu vieną-du minty"?:D). Niekų niekai.Tas pats kaip moliugu šventė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS