Jaunieji virtuozai budino miestą | Diena.lt

JAUNIEJI VIRTUOZAI BUDINO MIESTĄ

Solidaus, gerą muziką mėgstančio miesto vardą Klaipėdai užtikrinančio Tarptautinio violončelės festivalio dalyviai visą šią savaitę maloniai stebino klaipėdiečius koncertais netikėtose miesto erdvėse. Ypač žavėjo jaunųjų muzikantų pasirodymai rytais.

Jau trečią kartą Klaipėdoje organizuojamas Tarptautinis violončelės festivalis ir konkursas – vienintelis Baltijos šalyse, kuris vienu metu į du didelius renginius sukviečia violončelininkus iš viso pasaulio.

Šis festivalis ir konkursas pradėtas organizuoti 2017 m. Klaipėdos koncertų salės ir violončelininko Mindaugo Bačkaus iniciatyva.

Jame dalyvauja ne tik profesionalūs atlikėjai, bet ir vaikai, kurie tik pradeda savo muzikinį gyvenimo kelią.

„Šiemet šiame festivalyje dalyvauja muzikantai iš 26 pasaulio valstybių. Apie 70 jų labai jauni, tik pradedantieji atlikėjai“, – kalbėjo Klaipėdos koncertų salės rinkodaros vadovė Gidonė Vaitkuvienė.

Auganti violončelininkų karta savo sugebėjimais žavėjo klaipėdiečius ir miesto svečius rytiniuose koncertuose, o profesionalūs atlikėjai pasirodo vakarinėje dalyje.

Anot G. Vaitkuvienės, festivalio atidarymo koncertas, vykęs pirmadienį, sulaukė tokio susidomėjimo, kad renginyje pritrūko sėdimų vietų.

Į naktinį koncertą uostamiesčio gyventojai taip pat gausiai susirinko, nepaisant to, kad jis vyko vėlų pirmadienio vakarą.

„Pirma diena tikrai nustebino ir pranoko visus lūkesčius“, – įspūdžiais dalijosi G. Vaitkuvienė.

Tarp 68 vaikų, pateikusių paraiškas dalyvauti violončelininkų konkurse, viena mergaitė yra išskirtinio talento.

Pasak G. Vaitkuvienės, ji tikrai yra būsima violončelės virtuozė, nes jos kūrinių atlikimo technika ištobulinta ne pagal jos amžių.

Dalyviai yra atvykę iš įvairių pasaulio šalių, tad svarbu, kad jie, viešėdami Klaipėdoje, jaustųsi jaukiai.

„Vaikais mes ypač rūpinamės, turime komandą, kuri yra pasiskirsčiusi darbais, užduotimis. Kuruojame visus, stengiamės, kad visi jaustųsi puikiai. Mums svarbu, kokią žinią svečiai išsiveš apie mūsų miestą“, – teigė G. Vaitkuvienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ačiū

Fantastika. Klaipėda bunda?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS