Kino klubas 8 ½ ir projektas „Izraelis tavo mieste“ kviečia į kino seansus | Diena.lt

KINO KLUBAS 8 ½ IR PROJEKTAS „IZRAELIS TAVO MIESTE“ KVIEČIA Į KINO SEANSUS

  • 4

Kino klubas 8 ½ jungiasi prie Izraelis Lietuvoje projekto "Izraelis tavo mieste" ir kviečia į kino seansus Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje. 

Spalio 24 dieną 17 val. Jūsų laukia:

Rež. Avi Nesher BUVAU KADAISE (2010, 112 min)

Romantinis filmas kelia dvilypius jausmus. „Buvau kadaise“ įkūnija vėlyvąjį 6-ąjį dešimtmetį Izraelyje ir veiksmą nukelia į Haifos uostamiestį. Filmo siužetas pasakoja asmenines istorijas, ateinačias su žmogaus branda, prisiminimais bei istorijas, nuvedančias į praeitį, istorinę atmintį.

Pagrindinis veikėjas paauglys Arekas leidžia savo vasaros atostogas su nuotykiais. Jis susipažįsta su geriausio draugo pussesere Irako žyde-amerikiete, leidžia laiką apskurusioje miesto centro dalyje esančiame kino teatre, valdomo Silvijos ir grupelės žydų nykštukų (remiantis istorinėmis asmenybėmis). Arekas susipažįsta ir įsidarbina sekliu pas Jenkelę Braidą, piršlį ir šešėlinį verslininką, kuris žavi savo ypatingu talentu suvesti Haifos vienišus atsiskyrėlius poron. Tarp kitų herojų Areko vasaros nuotykiuose - vienišius bibliotekininkas Meiras ir Lenkijoje holokaustą išgyvenusi Klara, kurios bandymai kovoti su košmarais ir mieguistomis naktimis yra ir skausmingi, ir kvapą gniaužiantys. Moteris savo namuose organizuoja nelegalius, slaptus lošimus kortomis, į kuriuos įtraukiamas pats Arekas.

Organizatorių nuotr.

Filmas sujungia įtampą tarp jaunystės ir brandos, tarp Rytų Europos paveikto Izraelio socializmo ir amerikiečių 1960-ųjų infiltruojančių tendencijų. Ryški įtampa juntama tarp Izraelio Sabros (žydų gimusių Izraelyje) ir holokausto pabėgėlių iš „ten“, kurie niekada nesukurs tikrų namų „čia“. „Buvau kadaise“ gausiai atspindi unikalią Izraelio šalies mozaiką ir pretenduoja tapti Izraelio kino klasika.

Kino seansas NEMOKAMAS.

Kiti šio projekto seansai:

Lapkričio 7 d. 17 val.: rež. Arik Lubetzki, Matti Harari OBUOLIAI IŠ DYKUMOS (2014, 96 min)

Lapkričio 14 d. 17 val.: rež. Yaelle Kayam KALNAS (2015, 83 min)

GALERIJA

  • Kino klubas 8 ½ ir projektas „Izraelis tavo mieste“  kviečia į kino seansus
  • Kino klubas 8 ½ ir projektas „Izraelis tavo mieste“  kviečia į kino seansus
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Vilnietis Aras

Dar keli metai ir Lietuva bus Izraelio priedėlis.Žydų bus tiek,kad nebus galima praeiti.Atsiminsit mano žodžius.

NUSIBODO

Panašu jau visur aplinkui tik Izraelis. UŽKNISO JUODAI

AH

UZKNISO JU0DAI...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS