Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“ | Diena.lt

KITĄ SAVAITGALĮ KELIAI VES Į PAJŪRĮ – KVIEČIA KURORTO FESTIVALIS „MYLIU PALANGĄ“

Vienas didžiausių Palangos renginių – kurorto festivalis „Myliu Palangą“ – į pajūrį sukvies jau netrukus – gegužės 31 – birželio 2 d. Organizatoriai atvyksiantiems svečiams parengė daugybę staigmenų, pramogų ir reginių, skirtų ir vyresniam, ir mažam dalyviui. Šiemet pagrindinis festivalio akcentas – 200 metų jubiliejus, kai grafai Tiškevičiai įsigijo Palan-gos žemes bei pradėjo čia kurti kurortą.

Paragauti kafijos

Festivalis „Myliu Palangą“ – vienas iš žinomiausių, itin laukiamų ir lankomiausių šiltojo sezono renginių pajūryje. Jis tarsi skelbia atostogų pradžią bei šventiškai ir nuotaikingai atveria vartus į vasarą prie jūros.

Kaip ir kasmet, šventė tęsiasi net tris dienas: šiemet ji prasidės paskutinę gegužės dieną, penktadienį. Visą savait-galį renginiai Palangos svečius ir gyventojus kvies į lankomiausias vietas: Jūratės ir Kastyčio skverą, prie Gintaro muziejaus, Birutės parką, J. Basanavičiaus ir Vytauto gatves, Kurorto muziejaus prieigas, prie jūros.

Festivalio organizatoriai paruošė visai šeimai tinkamas programas, įskaitant ryškiausių Lietuvos atlikėjų koncer-tus, šokio teatro, Palangos meno kolektyvų pasirodymus, fiziškai aktyvias pramogas, įtraukiančias svečius, gausybę sporto varžybų. Mažieji šventės dalyviai galės dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose ir renginiuose vaikams. Džiugins netikėti ir spalvingi gatvės teatro artistų pasirodymai.

Festivalio organizatoriai paruošė visai šeimai tinkamas programas. Organizatorių nuotr.

Dėmesys grafams Tiškevičiams

Svarbiausias šių metų festivalio akcentas – 200 metų jubiliejus, kai grafai Tiškevičiai nusipirko Palangos dvaro že-mes, čia pastatė nuostabius rūmus ir jūros tiltą, įkūrė užburiantį parką ir pradėjo organizuoti įvairias kultūrines veiklas bei kurti kurortą.

„Festivalyje šiemet nusikelsime į grafų Tiškevičių laikus ir išmėginsime to meto pramogas. Išskirtinius renginius organizuojame būtent Birutės parke, kur plazdens grafų Tiškevičių dvasia. Galėsite paragauti kafijos, dalyvauti to laikmečio aukštuomenės piknike, susitikti su grafais. Lankytojai, keliaudami per parką, galės išgirsti įvairius muzikos akcentus“, – pasakojo festivalio organizatoriaus – įstaigos „Palangos investicijų valdymas“ – atstovas Albertas Martinaitis.

Mažieji šventės dalyviai galės dalyvauti edukaciniuose užsiėmimuose ir renginiuose vaikams. Organizatorių nuotr.

Šias pramogas vainikuos šeštadienį 17 val. pievoje prie rožyno vyksiantis koncertas „Romanas su kontrabosu“. Publikos dėmesio lauks mecosopranas Ieva Prudnikovaitė ir Donato Bagursko vadovaujamas kontrabosų or-kestras. Koncerto su kontrabosais programa sumanyta kaip paslaptingas ir nenuspėjamas „romanas“, kuriame pinsis iš įvairių epochų ataidintys muzikiniai dialogai, bus atskleidžiamos kontraboso galimybės ir balso magija.

Ir scenos žvaigždės, ir akrobatai

Koncertai festivalio „Myliu Palangą“ metu vyks įvairiose miesto vietose: šalia Kurhauzo įsikurs gerą nuotaiką dovanosiantis džiaugsmo kiemas, Jūratės ir Kastyčio skvere įrengtoje scenoje koncertuos visoje Lietuvoje žinomi atlikėjai.

Būtent čia, Jūratės ir Kastyčio skvere, penktadienį 20.40 val. vyks festivalio „Myliu Palangą“ atidarymas, kurio metu šventinį pasirodymą surengs Lukas Pilkauskas su grupe, profesionali šiuolaikinio šokio trupė „Ulna“, 22 val. koncertą surengs Rūta Mur, o likus pusvalandžiui iki vidurnakčio visus pajudėti pakvies „Zumba Night Party“.

Šeštadienį toje pačioje erdvėje nuo 16 val. pasirodys artistai iš Anglijos „Scarlett Entertainment“. „Šį pasiro-dymą noriu ypač akcentuoti. Tai – kojūkininkų šou, aktoriai vilkės kolibrių kostiumus ir tikrai visus nustebins. Kojūkininkų pasirodymai jau tampa tradicija, kuri tikrai paįvairina ir labai papuošia šventę“, – pabrėžė A. Martinaitis.

Šeštadienio vakarą, 21 val., Jūratės ir Kastyčio skvere į koncertą pakvies Monika Linkytė su grupe ir Palangos orkestras.

Nuo 23 val. Jūratės ir Kastyčio skvere rengiamas grupės ba. koncertas.

Akrobatiniai triukai danguje

Vienas iš žadą atimsiančių šeštadienio reginių vyks paplūdimyje prie Jūros tilto – įspūdingą pasirodymą danguje surengs Lietuvos akrobatinių skrydžių grupė ANBO. Tai yra INIKTI ir ANBO dovana miestui ir jo svečiams.

Grupinis pilotažas yra ypatinga – viena iš sudėtingiausių, daugiausiai meistriškumo reikalaujančių aviacijos šakų. Grupės ANBO parengtas aviacinis pasirodymas „Palangos dangaus rapsodija“ yra ypatingas ne tik lėktuvų aerodinaminių savybių, maksimalaus pilotų susiklausymo ir sinchroniškų veiksmų demonstravimu, bet unikalus savo vizualine bei muzikine derme. Tad renginio metu žiūrovų laukia didžiulis teigiamų emocijų užtaisas.

Renginiai nemokami

Kasmet šventės organizatoriai didelį dėmesį skiria pramogoms ir renginiams, kurie būtų skirti visai šeimai.

Svarbiausias šių metų festivalio akcentas – 200 metų jubiliejus, kai grafai Tiškevičiai nusipirko Palangos valdą ir pradėjo kurti kurortą. Organizatorių nuotr.

„Begalės veiklų vaikams, įvairios edukacijos, norime ir siekiame, kad šis renginys būtų šeimų šventė, kad visi, at-vykę į Palangą, įdomiai leistų laiką su visa šeima. Visos šventės metu tradiciškai vyks ir kermošius Vytauto gatvėje, kuris svečių lauks nuo penktadienio iki sekmadienio“, – pridūrė A. Martinaitis.

Visi festivalio renginiai yra nemokami ir atviri visuomenei. Tai miesto dovana ir padėka visiems tiems, kas myli Palangą ir pajūrį. „Be to, šventiniam savaitgaliui užsakėme patį geriausią orą“, – juokavo organizatorių atstovas. Išsamią šventės programą galima rasti www.palanga.lt.

GALERIJA

  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
  • Kitą savaitgalį keliai ves į pajūrį – kviečia kurorto festivalis „Myliu Palangą“
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Glusai Pirmyn !

negali but-netikiu

lietuviskas pavadinimas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS