Klaipėdiečio kultūrininko K. Meškio kūrybos vakaras | Diena.lt

KLAIPĖDIEČIO KULTŪRININKO K. MEŠKIO KŪRYBOS VAKARAS

  • 1

Klaipėdos kultūros fabriko kino salėje spalio 27 d. 18 val. vyks klaipėdiečio kultūrininko Kęstučio Meškio kūrybos vakaras.

Renginys skirtas žurnalisto, kultūrologo, prodiuserio K. Meškio, kuris šiemet mini savo 75-metį, kūrybinei veiklai. Ji apima plačiai: nuo žurnalistinių ir akademinių straipsnių, knygų iki filmų, TV programų prodiusavimo ir kūrimo, kultūros projektų, festivalių organizavimo, akademinės veiklos.

Vakaro metu jos vedėja aktorė Virginija Kochanskytė kalbins jubiliatą, skaitys ištraukas iš jo knygų, bus rodomos fotografijos iš jubiliato archyvo.

Susitikimo metu bus pristatytos ištraukos iš ankstesnių filmų, kuriuos kuriant Sankt Peterburgo televizijoje prisidėjo K. Meškys, ir televizijos laidų, kurtų Sąjūdžio metais Klaipėdoje, fragmentai. Taip pat bus rodomi pastarųjų metų dokumentiniai filmai, skirti Lietuvai, jos kultūrai ir gimtajam miestui. Juose vakaro dalyviai atpažins daugelį žinomų Lietuvos, Klaipėdos ir pasaulio veidų. Tarp filmų – ir naujausias K. Meškio prodiusuotas ir kurtas filmas „Anikė. Meilės istorija“ (rež. I. Kurklietytė, 2021).

Renginys nemokamas. Įėjimas – su galimybių pasu.


Spalio 28 d., ketvirtadienį, 12 val. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešojoje bibliotekoje (Turgaus g. 8), Jaunimo (Tilžės g. 9), „Kauno atžalyno“ (Kauno g. 49), Pempininkų (Taikos pr. 81A) ir Vingio (Vingio g. 11) padaliniuose kviečiame žiūrėti filmą „Pasienio paukščiai“ (rež. Vytautas Puidokas). Nepaisydami politikos ir sienos tarp Lietuvos ir Kaliningrado, ją nuolatos kerta migruojantys paukščiai, užsukantys į skirtingose sienų pusėse esančias ornitologijos stotis. Pirmąsyk po Sovietų Sąjungos griūties, abiejų šalių ornitologijos stočių darbuotojai pradeda vystyti bendrą projektą. Režisierius Vytautas Puidokas įamžina šį susitikimą, o po filmo seanso liksime su juo virtualiai pasikalbėti apie filmą.

„Nepatogus kinas“ – nuo 2007 m. kasmet vykstantis tarptautinis žmogaus teisių dokumentinių filmų festivalis. Tai yra nekomercinis renginys, siekiantis kurti erdvę žmogaus teisių, politikos, socialinės atsakomybės, tvarumo temomis, supažindinti visuomenę su pasaulinėmis aktualijomis, skatinti būti sąmoningiems ir kritiškiems. Festivalio metu pristatoma turtinga dokumentinių filmų programa, rengiami susitikimai su kino kūrėjais, organizuojamos diskusijos su filmų herojais, žmogaus teisių aktyvistais ir ekspertais. Vienas pagrindinių festivalio rėmėjų – Lietuvos kino centras.

Atvykusiems būtina turėti galimybių pasą. Prieš renginį bus vykdoma dalyvių registracija.

GALERIJA

  • K. Meškys.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Puiku

Kęstutis Meškys- Klaipėdos kultūros viedas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS